Interviews

Klik på overskrifterne eller billederne for at gå til interviewet.

Se/hør/læs flere interviews under fanebladet ‘Hjælp til skoleopgaver’.

Interview på bogbloggen Lunas Kaffekrog, maj 2016
DEL 1 – om Pi og planlægning
DEL 2 – om inspiration til SPEKTRUM-serien, personernes navne, mine andre udgivelser og ændringen af min proces de seneste år.
DEL 3 – om forfatterdrømmen, mine egne læsevaner og yndlingsforfattere.

Portræt på Forfatterweb 2015
Omhandler bl.a. et forfatterportræt, resumé af SPEKTRUM 1: LEONIDERNE og en opsummering af tematikkerne i SPEKTRUM-seriens første bind.

Interview på Herlufsholm Fantasy Bogmesse – 18/10 2015
Jeg snakker med bogvlogger Jasmin Würtz om SPEKTRUM-serien og giver gode råd til forfatterspirer.
DEL 1
DEL 2

TV Øst 12/11 2015 – ‘GAJD til fodbold
Jeg fortæller om SPEKTRUM 2: GEMINIDERNE.
P.S. Det ER det rigtige link, på trods af titlen – spol frem til interviewet 03:40.
Introen med SPEKTRUM-læseren Adele kan også ses her.

Interview på Herlev Bibliotek – 25/11 2015
Jeg svarer på læserspørgsmål om SPEKTRUM-serien og mit forfatterliv i anledning af, at Herlev Bibliotek åbnede deres nye YA-afdeling. Intervieweren er Sofie Slott fra bogbloggen Bogslottet.
P.S. Der mangler desværre et minuts tid mellem de to dele. 
DEL 1
DEL 2

TV Øst 01/10 2014 – Debutforfatteren og boksemesteren

tv øst 5

TEMA “BOGENS LIV”: FORFATTEREN – gæsteindlæg på Bogslottet 21. maj 2015

Uddrag fra blogindlægget:

“Som barn troede jeg, at forfattere var sådan nogle magiske, superintelligente væsner, der bare skrev en bog i ét stræk, BUM, og så var den helt perfekt. Jeg troede, at de havde det hele inde i hovedet og bare skulle hælde det ud på papiret. Derfor virkede forfatterdrømmen meget fjern dengang – for jeg var jo hverken magisk eller superintelligent.

Jeg har senere fundet ud af, at en bog ofte bliver skrevet om rigtig mange gange, før den bliver udgivet. Og at den aldrig bliver perfekt (i hvert fald ikke fra forfatterens synspunkt). En bog er aldrig HELT færdig. Men den får sit eget liv, når forfatteren slipper den og lader læseren tage over.”

Interview i Nordvestnyt + Dagbladet 08/10-2014

Nordvestnyt 08-10-2014

Nordvestnyt 08/10-2014

IMG_0741

Dagbladet Ringsted 08/10-2014

Interview på Palles Gavebod – efterårsferien 2014

Uddrag fra interviewet:

Hvilke bøger læste du som barn?

“Alle de bøger, jeg kunne få fingre i på skolebiblioteket! Jeg læste også voksenbøger og var ikke ret gammel, da min dansklærer syntes, jeg skulle læse ’Hulebjørnens klan’. Der var en hel del sex i, så jeg turde aldrig fortælle hende, hvor langt jeg var nået, når hun spurgte. Det var simpelthen for pinligt. Nogle af de bøger, jeg har genlæst flest gange, er Harry Potter-serien og bøgerne om ’Det lille hus på prærien’.”

Interview på Nenas Bogblog – oktober 2014

Uddrag fra interviewet:

Bogen er skrevet i et letlæseligt og flydende sprog – har det været med en bestemt målgruppe for øje, eller har din intention været at ramme hele spektret (12 – 54 år som dine testlæsere)?

“Jeg har faktisk ikke været så bevidst om sproget i selve skriveprocessen. Jeg har bare skrevet, som det faldt mig naturligt. Efterfølgende har jeg så haft nogle teenage-testlæsere, som kunne give noget respons på fx slangord (siger unge overhovedet ’fedt’ mere?) Min superskarpe redaktør har også hjulpet mig med at tilpasse bestemte ordvalg og sætninger, så de blev mindre knudrede. Men det var mere et spørgsmål om at skabe et bedre læseflow – ikke om at gøre bogen mere letlæselig i forhold til bestemte aldersgrupper. Der er selvfølgelig en nedre grænse for, hvem der kan få noget ud af LEONIDERNE, men jeg tror ikke på, at man kan blive for gammel til at læse en ungdomsbog.”

Ugens Læser’ i lokalavisen Villabyerne – maj 2014

Uddrag fra interviewet:

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

“The Time Traveler’s Wife af Audrey Niffenegger er en af de bedste og mest tankevækkende bøger, jeg har læst. Den handler om tidsrejse, men ikke på cyber-sci-fi-måden. Det er en meget rørende historie om kærlighed og savn og fri vilje. Generelt er jeg meget fascineret af de paradokser, som tidsrejser kan skabe. Det er derfor, min første bog handler om netop dette emne. Bogen udkommer i 2014 og bliver første del af SPEKTRUM-serien, der handler om skæbne, venskab, mystik og kærlighed på tværs af tid”.

Bogblogger Rikke Andrup (og LEONIDERNE) på TV2 Nord, 20/11-2014

Andrups Bookshelf TV2 Nord 20-11-2014

Link til Rikkes bogblog, Andrups Bookshelf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *