Sommerferie OFF; skriveferie ON!

Aah, ferie! Jeg er ikke dejfarvet mere, men har fine, sommerlige stropstreger på brune skuldre. Jeg har sovet i telt i haven med mine børn og min mand. Jeg har spist kirsebær direkte fra træerne, til jeg havde blå tænder og lilla tunge. Jeg har drukket Asti ved et bål i sommernatten, set Tangled en milliard gange med bonusdatteren og været handy med skruemaskiner og pensler på børneværelserne. Min computer har samlet støv i vindueskarmen, og alt har været godt.

 

Men nu er jeg tilbage på skrivepinden igen. Eller rettere redigeringspinden. For jeg har to bøger, der skal redigeres, før jeg for alvor kan gå i gang med at skrive igen. Jeg har dog brugt ti minutter af min første arbejdsdag efter ferien på en omgang hurtigskrivning for lige at kickstarte tænkehatten. Satte mig ved computeren, åbnede mit Hurtigskrivnings-dokument i Open Office og skrev løs ud fra ordet “hemmeligt”, der var det første ord, der sprang i øjnene på det papirark, der lå ved siden af mig i vindueskarmen. 656 ord på ti minutter. Uden hæmninger og uden tænkepauser. Det var ikke kønt, men det var fedt at komme igang igen. Tænkehatten virker, selvom den har lidt skimmelpletter i kanten. Yes!

 

Om præcis én måned skal jeg aflevere det endelige manus til Leoniderne til min redaktør. Det betyder, at jeg skal i krig med alle de mange notater fra mig selv og betalæserne, som har ligget i dvale, mens jeg skrev på BOG 2. Nu er det tid til at finde den røde pen frem og stramme op. Nogle af scenerne er efterhånden ældre end mine børn (min søn er lige blevet fire), så der er brug for lidt førstehjælp til sprog & plotflow for at få alting til at gå op i en højere enhed. To af de gennemgående karakterer skal have udskiftet deres navne, og én af dem bliver måske slettet helt fra karaktergalleriet. Og så skal jeg også lige have læst op på brandsårpleje, demens og livet som blind. Og nej, det er ikke to’eren til denne her, jeg er ved at skrive 😉 Men unge mennesker i dagens Y/A-verden kommer ud for lidt af hvert.

 

Heldigvis er der udsigt til at få en masse fra hånden de næste mange dage. På lørdag bliver jeg nemlig invaderet af 12 medlemmer fra HUF, der skal bruge de efterfølgende otte dage på en såkaldt “skriveferie”. Og ja, det er, som navnet antyder: En ferie, hvor man skriver. Eller redigerer, hvis man som mig har en redaktør siddende på sidelinjen med en insisterende stor pisk. Der bliver slået telte op på en mark, plugget forlængerledninger i computerne og freestylet derudad i fantasiens verden. Det bliver helt vildt fedt!

 

 

Pssst … Hvis du kunne tænke dig at komme med til lignende HUF-arrangementer (skrivekurser, skriveferier eller lignende), så kan jeg varmt anbefale, at du melder dig ind i HUF. Du skal være under 30 år for at blive medlem, men til visse arrangementer, fx det årlige skrivekursus og workshop-arrangementer som dette på Kulturnatten, behøver man ikke være medlem for at deltage.

 

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Forfatterliv, HUF, Leoniderne, Redigering, SPEKTRUM. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *