Konkurrence: Vind en SHERLOCK-bog

 

Jeg har rundet 200 likes på min Facebook-side, og det skal fejres!

Derfor er det blevet tid til endnu en konkurrence. Denne gang har det dog intet at gøre med SPEKTRUM og LEONIDERNE, men derimod en helt personlig nørde-interesse: Sherlock Holmes. Jeg har nemlig fået mulighed for at begave en fellow nørd med en ret sej præmie (hvis jeg selv skal sige det). Konkurrencen og den fine, nørdede præmie kan du læse mere om nederst i indlægget … 

“Sherlock Holmes?” tænker du måske. Hvad fanden er der så fedt ved HAM?”

Ja, det tænkte jeg også. Indtil den aften for par måneder siden, hvor min mand kedede sig nok til at se et afsnit af den britiske tv-serie Sherlock på Netflix. Og var så vild med det, at han nærmest tvang mig til at se det aftenen efter. Jeg vidste godt, at serien eksisterede, men jeg havde aldrig overvejet at se den. Alene fordi dette screencap er baggrundsbillede for Sherlock, når du finder ham på den danske Netflix:

tbb s-lock

Det dér fjæs? Ikke ligefrem noget, der solgte konceptet til mig. Det ser gøglet og en lille smule forstyrret ud (som om han har fået noget op i numsen eller lige er brudt ud i sang). But let me tell you this: Benedict Cumberbatch med O-mund er ikke indbegrebet af Sherlock. Det er snarere et billede af, hvordan jeg så ud i hovedet, da jeg så første afsnit. Karaktererne fængede med det samme, dialogerne var knivskarpe og plottet spændende. Desuden elskede, elskede jeg humoren  – og ikke mindst den heftige bromance mellem Sherlock og John.

I løbet af de efterfølgende uger kværnede jeg resten af serien (sæson 3 ligger på den amerikanske Netflix) og begyndte at læse de originale Sherlock Holmes-historier. Og var totalt solgt. Kan ikke huske, at jeg har været så meget i fangirl-mode over noget siden Ringenes Herre-filmene.

Ikke overbevist endnu? Så lad mig gå mere systematisk frem …

 

3 GRUNDE TIL AT ELSKE SHERLOCK HOLMES:

 

GRUND #1: HAN HOLDER STADIG EFTER 127 ÅR
Siden den første Sherlock Holmes-historie blev udgivet i 1887, har den gode herre været vidt omkring. Forfatteren Arthur Conan Doyle skrev selv 4 romaner og 56 noveller om Sherlock Holmes – og dertil kommer en milliard fortolkninger af detektivens liv (bl.a. som  teaterstykker, satirenoveller, tegnefilm, tv-serier og spillefilm). Nogle af de mest kendte, moderne versioner er dem her:

 • Sherlock Holmes og Sherlock Holmes 2 (amerikanske film med Robert Downey Jr. og Jude Law).

 • Sherlock (britisk tv-serie med Benedict Cumberbatch og Martin Freeman).

 • Elementary (amerikansk tv-serie med Jonny Lee Miller og Lucy Liu – sidstnævnte som en kvindelig Watson).

s-lock citat 2

Et citat fra de oprindelige Sherlock Holmes-bøger.

Sherlock Holmes kom til Danmark i starten af 1900-tallet som en avisføljeton. Man kan købe historierne på dansk, men man kan også købe dem alle sammen (romaner + noveller + bonusmateriale) som e-bog til under syv kroner på Amazon.com (et virkelig godt kup!)

Selvom sproget er lidt gammeldags (og ordet ‘ejakulere’ bruges foruroligende meget), så bliver man lynhurtigt suget ind i det ene mysterium efter det andet. Og man lever sig ind i det aparte venskab mellem Sherlock Holmes og Doktor John Watson: Hyperintelligent adrenalinjunkie med vilde humørsvingninger møder sindig, dagbogsskrivende krigsveteran. Kemien mellem de to hovedkarakterer i Sherlock-serien kommer ikke kun fra samspillet mellem Benedict Cumberbatch og Martin Freeman – den eksisterede allerede i bogform for mere end hundrede år siden.

s-lock citat

Et citat fra de oprindelige Sherlock Holmes-bøger.

Så ja: Sherlock Holmes holder stadig. Og han kan til hver en tid sparke Batmans røv.


GRUND #2: BBC’S TV-SERIE SHERLOCK
Sherlock er lavet af og for hardcore fans af Arthur Conan Doyle. Det er med til at gøre den helt unik. Universet er opdateret til det moderne London med en bloggende Watson, nikotinplastre i stedet for piber og taxier i stedet for hestevogne – men grundkernen i karaktererne og de enkelte historier er stadig den samme. Og det fungerer. 

s-lock banr

Jeg læste den første Sherlock Holmes-roman (A Study In Scarlet) på en tætpakket sommerfærge, og flere gange grinede jeg (pinligt) højt af fryd over, hvor nøjagtigt Sherlock-serien rent faktisk følger de originale historier. Alt lige fra små ordspil (bogtitlen A Study In Scarlet bliver til afsnittet A Study In Pink) – til lange dialogpassager, der er taget næsten ordret fra bøgerne og overført til serien med et moderne twist. En vigtig scene i første bog, hvor Sherlock deducerer sig frem til ejeren på et lommeur, er overført til en fed scene i første afsnit, hvor lommeuret er blevet til en mobiltelefon, men logikken er den samme.

Desuden er kemien mellem de to hovedkarakterer fantastisk. Og bikaraktererne er for seje (max creepy Moriarty, anyone?) Lyssætning, kameraføring, musik. Det hele går op i en højere enhed. Ikke så mærkeligt, at det seneste Sherlock-afsnit lige har vundet syv Emmy’er.

s-lock stor

PSST … NØRDETIP (med spoilers) – følg med i dagligdagen på 221B Bakerstreet:


GRUND #3: DU KAN VINDE EN SHERLOCK HOLMES-BOG!

Sidste weekend
var jeg til reception på bogen Sherlock Holmes i Danmark, skrevet af en dansk Sherlock-entusiast. Og ja, der er beskrivelser af steamy fanart og ditto fanfiction. Blandt meget andet. Totalt yndlingsnørdebog!

2014-09-05 19.36.30

Forfatteren, Palle Schantz Lauridsen, opridser de mange fortolkninger af Sherlock Holmes (især de danske), og han kommer med en række bud på, hvorfor den asociale detektiv er mere populær end nogensinde.

s-lock i dk

Følg bogen på Facebook.

 

KONKURRENCE: Vind Sherlock Holmes i Danmark

Der går næsten halvandet år(!) før næste Sherlock-afsnit bliver sendt i december 2015. Derfor har jeg brug for at finde nye serier at fordrive ventetiden med (når jeg engang får tid til at nærme mig et fjernsyn igen, that is). Og derfor er betingelsen for at deltage i konkurrencen om at vinde Sherlock Holmes i Danmark, at du svarer på følgende spørgsmål:

Hvad er den bedste serie, du har set?

 Jeg trækker lod blandt alle svar på bloggen, Facebook og Instagram onsdag d. 17. september kl. 10.

 

IMG_20140917_102246

Update 17/9: Freja er den heldige vinder af Sherlock Holmes i Danmark – stort tillykke!

Bogen er sponsoreret af Forlaget Rosenkilde & Bahnhof og vil blive sendt direkte til vinderen.

Bogen er sponsoreret af Forlaget Rosenkilde & Bahnhof og vil blive sendt direkte til vinderen.

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i Boganbefalinger, E-bog, Film, Konkurrence. Bogmærk permalinket.

36 svar til Konkurrence: Vind en SHERLOCK-bog

 1. Lisa skriver:

  Helt og aldeles BBCs Sherlock serien. Før den, havde nul interesse for Sherlock Holmes og havde aldrig læst en eneste af bøgerne. Men den serie vækkede den indre Sherlock fan i mig.

  • Nanna skriver:

   Haha, samme Sherlock-historie som min, kan jeg høre 😉 Synes det er fantastisk, at en moderne fortolkning kan tilføje nyt blod til de gamle historier.

 2. Ragnhild Thulstrup skriver:

  Det var som 10-årig at jeg blev introduceret til Sherlock Holmes på tv. Det var med Jeremy Brett i hovedrollen. Jeg faldt pladask for ham, hans engelske arrogance og intellekt. “Åd” derefter bøgerne råt og fandt andre tv/film udgaver inklusiv Disneys udgave og andre film der er inspireret af Sherlock b.la “Sherlocks smarte bror”. Var selvfølgelig vild med Robert Downey Jr’s Sherlock. Dog var der ingen der kunne slå Jeremy Brett som Sherlock. Indtil jeg i januar 2014 tog mig sammen til at se “Sherlock” Havde hørt om den, hvor god den var. Dog brød jeg dog mig i starten ikke om konceptet at det foregik i nutiden. Det var lige indtil at jeg så første afsnit af 3. sæson. Jeg var forelsket på stedet. Ikke kun i den nye Sherlock men også i skuespilleren Benedict cumberbatch. Han er simpelthen en fantastisk Sherlock (Martin Freeman er også skræddersyet som Watson) For mig er fornærmelsen “don’t talk out loud, you lower the IQ of the whole street” blevet kult for mig. Beklager Jeremy Brett, men Benedict er bare (BETTER!!) Glæder mig som et lille barn til 4. sæson (suk der er halvanden år til!!!)

  • Nanna skriver:

   Jeg har endnu til gode at se de gamle film/serier. Kender Disneys ‘Basil Mus’, og har vistnok set noget af den første ‘Sherlock Holmes’-film med Robert Downey Jr. engang … men ellers kender jeg kun BBC’s ‘Sherlock’ og så de originale bøger/noveller. Tør ikke se ‘Elementary’-serien af frygt for at blive skuffet. For Benedict og Martin ER bare skabt til de roller. Deres kemi er en bærende del af konceptet, synes jeg.

   Og ja, ventetiden er forfærdelig! Afsnittet i december 2015 er ikke engang starten på sæson 4 – det er kun en såkaldt Christmas Special (dog på 90 minutter som et alm. afsnit). Sæson 4 kommer i 2016, så måske først om to år eller mere. Suk! I det mindste er jeg glad for, at jeg opdagede serien så sent, at jeg ikke skulle vente en evighed med at se fortsættelsen til Reichenbach Fall (afslutningen på sæson 2). Verdens ondeste cliffhanger!

 3. Fenja M. Dueholm skriver:

  Granada Sherlock Holmes var min indgang til Sherlock Holmes i tidernes morgen; jeg er vild med serien (Sådan noget pjat, at Cumberbatch er den første sexede Sherlock).
  Sherlock er min besættelse.
  Poirot, Miss Marple, Miss Fishers Murder Mysteries, Father Brown, og Barnaby.
  Alt i alt må man konkludere, at jeg godt kan lide britiske (og en enkelt australsk) detektivserier (Jeg tror at det startede med De 5-bøgerne og Scooby Doo, da jeg var barn).

  • Nanna skriver:

   Hmm. Det lader til, at jeg har nogle detektivserier at indhente … 😉

   De fem er også godt! Og serien med Den Mystiske Ø osv. af samme forfatter.

 4. Sara skriver:

  Udover “Sherlock” så kan “True Detective” anbefales. 🙂

 5. Angelique skriver:

  En af mine yndlings serier er doctor who. Stuns den er fantastisk godt lavet, og at karaktererne bliver spillet rigtig medlevende. I hvert fald efter sæson 9… men er i det hele taget ret vild med engelske serier. Sherlock er også helt fantastisk. Var lidt skeptisk i starten, over at man tog dene fantastiske karakter og proppede ham ind i en moderne verden, men syns det er læst fantastisk godt med Benedict i hovedrollen.

  • Nanna skriver:

   Jeg bliver snart nødt til at få taget hul på Doctor Who! Hvilken doktor/skuespiller er det efter sæson 9?

   Og ja, Sherlock-universets opdatering i BBC-serien er forbavsende elegant. Nok fordi det ikke er påtaget ‘hipt’, men stadig er gennemsyret af respekt for de originale historier.

 6. Emilie skriver:

  Lige nu er det Hannibal jeg har close at heart. Scenografisk er serien fantastisk flot lavet og samtidig er den herligt dyster og makaber. Den er perfekt at se, når nu vinterhalvåret er ved at være over os, da seriens ‘mood’ er sat i den kolde ende af skalaen. Kort sagt: smuk, kold og blodig alt sammen med et touch af elegance!

 7. Signe Tronsen skriver:

  Min absolutte yndlingsserie er Star Trek TOS. Jeg så for første gang Star Trek sidste år og lige siden har jeg været totalt fænget af serien. Selvom den ikke har alle de nye special effekts og fede kameravinkler, så besidder den en charme som man bare ikke kan røre ved. Desuden virker emnerne aldrig gammeldags, og Star Trek havde, og har, stor indflydelse på det tv vi ser idag.

  • Nanna skriver:

   Jeg har kun set brudstykker af TOS, men jeg var så vild med de to nyeste film-reboots, at jeg overvejer at gå rigtigt i gang med serien.

   Synes forholdet mellem Kirk og Spock har en fantastisk dynamik (i hvert fald i filmene) – bromances holder altid 😉 Desuden er Benedict Cumberbatch utroligt karismatisk som Star Trek-superskurk.

 8. Heidi skriver:

  Før Sherlock kom og besatte mit liv og Cumberbatchede mig for livet, så var Doctor Who min yndlingsserie (kaster du dig over Doctor Who, så er du også nødt til at se Torchwood). Men Sherlock har overtaget den plads. Jeg elsker den serie så meget og jeg er ellers vokset op med de originale historier og Granada-serien m. Jeremy Brett (som jeg stadig holder meget af). Det er en fryd at se hvor meget af de originale historier Mark Gatiss og Steven Moffat kan få ind Sherlock og jeg glæder mig som et lille barn til vi får næste omgang 🙂

  • Nanna skriver:

   Torchwood er noteret på listen – tak 🙂

   Jeg er også imponeret over det enorme arbejde, der bliver lagt i at følge de originale historier i Sherlock-serien. Jeg bliver ved med at opdage nye, bittesmå detaljer i dialog, scenografi og så videre. Det er SÅ svært at vente, til der kommer flere afsnit!

 9. Mathilde Læssø Christensen skriver:

  Sherlock er og bliver en af de bedste britiske serier nogensinde produceret, idet der er tale om en ikonisk karakter, men også fordi holdet bag serien er nogle af de bedste til det de som de kan. Og det er på alle pladserne. Men før Sherlock (tænk at der var en tid før man sad og var helt ængstelig efter en ny sæson ovenpå en gyselig cliffhanger!) så var der Doctor Who, og heldigvis åbner serien også op for en verden af andre serier som har en eller anden form for affiliation med teamet bag Sherlock.

  For at gøre det kort kan der nævnes:
  -Doctor Who (Mark Gatiss og Steven Moffat er showrunners på serien)
  -An Adventure in Time and Space (Mark Gatiss’ brilliante forsåg på en biopic om starten af Doctor Who)
  -Jekyll (Steven Moffats første adaption af et klassisk værk, nogle vil nok sige en af hans mindre vellykkede, men synes selv at gruen og dialogerne er klassisk Moffat stil)
  -League of Gentleman (Mark Gatiss som skuespiller og medskrivende på en af de sorteste satireserier nogensinde skrevet på britisk fjernsyn, minder lidt om det danske klovn, undtagen her er der tale om sort humor der opererer på et flovt/pinligt plan, her er det nærmere liv/død plan)
  -The Office (Martin Freemans persona fra den her klassiker, stemmer godt overens med den jordbundenhed som han spiller med i Sherlock. Det og så Ricky Gervais’ uendelige forsøg på at få ham til at grine i scenerne)
  -The Last Enemy (Benedict Cumberbatch i en meget krævende hovedrolle som bevæger sig omkring temaer med overvågning og big brother samfund)
  -Parade’s End (Benedict Cumberbatch i et periodedrama omkring 1. verdenskrig, som er en filmatisering af et umuligt oprindelsesmateriale, men ikke desto mindre bragt fantastisk til live af Tom Stoppard som også står bag bla. Shakespeare in Love)

  Håber at det er nok at gå igang med imens vi går og venter på den julespecial.

  • Nanna skriver:

   Helt enig, det er et fantastisk team, der står bag Sherlock. I starten var det ‘bare’ karakterernes kemi, dialogerne og plottet, jeg bed mærke i – men det hele er så gennemført. Visuelt og lydmæssigt også. Det er velfortjent, at de blev bredt anerkendt til fx den seneste Emmy-uddeling. Og det er utroligt inspirerende at se, at Gatiss/Moffat & Co. – efter mange år i branchen – stadig kan presse sig selv til at være *endnu* bedre. Forskellen på Sherlocks pilotafsnit og det reelle 1. afsnit er enorm – og alle de små ændringer gør, at serie-konceptet går fra at være fedt til at være genialt.

   Tusind tak for anbefalingerne! Dem glæder jeg mig meget til at dykke ned i. Jeg kender dem alle af navn, men det eneste, jeg har set, er et par afsnit af The Office. Jeg ‘opdagede’ først Martin Freeman i Sherlock, men nu er det pludselig blevet lidt mere interessant at gense ham som kontormus i The Office … 😉

 10. Karin skriver:

  Åh.. ja Sherlock er bare virkelig helt igennem en fantastisk serie! Det er nok faktisk en af de serier jeg glæder mig mest til at se når der er kommet et nyt afsnit. Måske er det fordi den har været så længe ventet, for mine andre yndligsserier, Game of Thrones, House of Cards mv, kan jeg godt lige strække den til dagen efter. Men ikke med Sherlock, den skal ses lige med det samme. Helst skal man have fri den dag. :0)

  Og jeg kan godt forstå den ikke tiltalte dig med det netflix billede… hvem har dog sat det ind der!

  • Nanna skriver:

   Jeg håber sådan, at vi i Danmark får mulighed for at se Sherlocks jule-special og ikke mindst sæson 4 samtidig med ‘resten af verden’. Via en streamingtjeneste eller sådan noget. Det må være så stort at være en del af Sherlock-feberen, mens den raser, og ikke kun når fansene er i hiatus-mode.

   Desuden er jeg elendig til at undgå spoilers på nettet, og jeg ærgrer mig fx sindssygt meget over, at jeg vidste, hvad Reichenbach Fall endte med, før jeg så afsnittet. Faldt (haha) over rooftop-scenen på YouTube for nogle år siden uden at kende noget til Sherlock, men kunne stadig huske den meget tydeligt (desværre). Ville gerne kunne wipe min hjerne og se netop dét afsnit igen.

   Mit bud er, at billedvælgeren på Netflix hedder Anderson til efternavn … 😛

 11. Freja skriver:

  Åh, ja, Sherlock er da bare totalt genialt! Men sådan tænkte jeg bestemt ikke da min fars kæreste prøvede at introducere mig for BBC’s ‘Sherlock’: Det lignede det – på det tidspunkt – det mest tåbelige nonsens jeg længe havde set. Overrasker det dig når jeg siger, at jeg var totalt Sherlocked da jeg havde set afsnittet færdigt? 😉

  Jeg husker faktisk nærmest ikke hvad jeg så før – jeg er bognørd, og holder mig generelt helt væk fra TV’et; med undtagelser! Foreksempel skulle der hver eneste dag klokken halv fire ses ‘Murder She Wrote’/’Hun så et mord’ på sofaen med mormor og Barnaby – og selvfølgelig også Miss Marple. Jeg elsker detektiv historier, og jeg har selvfølgelig også givet mig i kast med De 5, min stadige yndlingsbog. Har gladeligt anbefalet den til fremmede som venner. Jeg så også Pretty Little Liars i en periode, da det A-plot var virkelig spændende, men til sidst blev det lidt for teenage-dramaet, og så listede jeg tilbage til min lille detektivverden igen. 😉
  Det skulle ikke undre mig, hvis du allerede har været igang med nogle af disse, men serier der helt klart er værd at se:
  – ‘Murder She Wrote’, eller ‘Hun så et mord’ på dansk. Angela er fuldstændig fantastisk i rollen som Fletcher!

  – ‘Barnaby’. Hvem elsker ikke de kringlede mysterier med Tom Barnaby?

  – ‘Doctor Who’. Personligt kan jeg bedst lide Matt Smith, men Doctor Who er en fantastisk serie jeg kan anbefale til alle og enhver.

  – ‘Miss Marple’. Her rynkede jeg lidt på næsen da jeg så at Marple var så gammel, men jeg blev ufatteligt hurtigt grebet af serien, og jeg tror ikke den giver slip foreløbigt. 😉

  – ‘De 5’. Der er blevet lavet nogle forskellige film, en gammel version med Ove Sprogøe og en engelsk. Jeg har en box med den engelske, men De 5 er ikke De 5 for mig uden Ove længere.

  – ‘Olsen Banden’. Hvordan kan jeg tænke på at lade være med at nævne Olsen Banden når du spørger hvilken serie der er serie-darling pt.? Olsen Banden er en herlig dansk komedie, og jeg er næsten sikker på, at du har set en film eller to i serien, men en herlig dag det er altså at sidde i en lænestol, og se dem fra ende af.

  – ‘Pretty Little Liars’. Der er for meget teenage-drama for mig, men det bliver godt og grundigt vejet op af, at der er spænding og kuldegys mens Hanna, Aria, Spencer og Emily prøver at finde den mystiske A. Det skal altså også bare ses.

  Listen blev måske længere end forventet, men der er i hvert fald noget at give sig i kast med, mens vi venter det sidste halvandet år på vores fjerde sæson – og Pretty Little Liars fans brokker sig over at der er 3-4 måneder til de får en sæson til? Tsk, altså; prøv så at være Sherlockian, siger jeg bare. 😉

  • Nanna skriver:

   ‘A Study In Pink’ er (på mange måder) også det bedste afsnit, synes jeg. Perfekt til at fange folk ind og surre dem grundigt fast i Sherlock-nettet 😉

   Jeg har set lidt af ‘Hun så et mord’ og ‘Columbo’ (tror jeg, det hed), da jeg var barn, men ikke siden. Måske et gensyn værd? Er lige begyndt at se PPL med mand og bonusdatter, og fem afsnit inde er jeg rigtig godt underholdt – men kan godt se, hvad du mener med teen-drama. Og det bliver værre, siger du? Hmm.

   3-4 måneders ventetid på en ny sæson er ingenting! Jeg troede, det var slemt, da jeg i gymnasiet skulle vente et helt år(!!) mellem ‘Ringenes Herre’-filmene. Men de hiatus-længder, de holder sig i Sherlock-universet, er en hel hylde for sig selv i slemhedsafdelingen …

   • Freja skriver:

    Enig! De får virkelig grebet én der – det er for sent at løbe væk når man har set blot ét afsnit.
    Klart et gensyn værd – Angela er hærlig, og mysterierne er fantastiske. Åh, hvor jeg dog elsker at sidde og gætte med. I ‘Sherlock’ foregår det hele i Sherlocks hoved, så man ikke selv kan gætte med, mens alt i ‘Hun så et mord’ opklares efter spor som seerne også ser – hvis de lægger mærke til det, selvfølgelig, og det er herligt. Kan prale af, at have løst et eller to mysterier før Fletcher.

    Det bliver værre og værre, men spændingen stiger, så det er okay.

    Hobbitten er også lidt slem i ventetid – jeg mener, her er også et år, men tre timers god underholdning får man ud af ventetiden, så jeg klager bestemt ikke.

    • Nanna skriver:

     Jeg elsker også, når man selv er med til at opklare. Tror jeg er lidt irriterende at se film/serier med, fordi jeg sidder og gætter højt 😉 Men der er ikke noget så fedt som et veltwistet plot, der kan holde én ude på kanten af sofaen.

     Hobbitten har aldrig rigtig vundet mig over, må jeg indrømme. Det er som om de prøver at gøre den lige så episk som Ringenes Herre-trilogien, men det kan historien ikke helt bære, synes jeg. Og hvad sker der for dværge-elver-romancen midt i det hele? Effekterne er dog virkeligt flotte i Hobbitten-filmene, og så er det sjovt at opleve Benedict og Martin i et helt andet univers end Sherlock.

     • Freja skriver:

      Så er vi to – bliver tit tysset på når der ses krimier i fjernsynet :p
      Helt enig! Det er så fedt.

      Enig igen – Lord of the Rings er fantastisk, og Hobbitten kommer aldrig til at slå den, så de burde tone deres forsøg ned. Men ja, de har et godt filmhold. Desuden er den romance slet ikke i bøgerne, så brokkede mig højlydt og forarget i biografen.
      Det er ret morsomt med Martin som en hobbit. Desuden passer Benedict perfekt som drage. Har du set de klip på youtube hvor man ser ham ‘bringe Smaug til live’? Det er ufattelig morsomt! 😉

 12. Freja skriver:

  Hov, der skulle have stået ‘herlig’. Min fejl. 😉

  • Nanna skriver:

   Læste det som ‘hæslig’ – blev lidt forvirret 😀

   • Freja skriver:

    Hæh, ups! 😀
    Nej, hun er nu så sød, Angela.

    • Freja skriver:

     *hende Angela :p

     • Nanna skriver:

      Kan ikke poste flere svar i tråden oppe over (we broke the internet) … så skriver lige her:

      Klippene med Benedict som ‘drage’ i joggingtøj er skønne! Jeg griner også af bloopers fra Star Trek – Into Darkness og det outtake fra Sherlock (en scene ved køkkenbordet i The Sign of Three), som lige er blevet frigivet. Det er sjovt at se bag facaden på hans ellers meget seriøse karakterer.

 13. Svært spørgsmål, for ‘bedst’ er også et spørgsmål om timing. Så må jeg komme med et par stykker?
  Bedst da jeg var 10 år: Matador. Og den holder stadig. Så fint et portræt af en tid og et sted, så fine story arcs for hver person, som nok kan starte som karrikatur men altid udvikler sig som mennesker. f.eks Maude, som træder i karakter under krigen og hjælper hr Stein men at flygte.
  Bedst da jeg var 20 år: TWIN PEAKS
  Det var den første tv-serie jeg bingewatched/grov-åd-så sammen med et par venner en vinternat. Twin Peaks mindede på en eller anden måde om Birkerød, hvor jeg er vokset op. Og BOB skræmte livet af mig, der hvor han kravler hen over sofaerne UD af fjernsynet … brrr!
  Bedst da jeg var 25 år: Æon Flux, tegnefilmtvserie på Mtv. Jeg har aldrig set mage: Så mærkeligt, så smukt, så grusomt, så inciterende. Endelig blev fjernsynet brugt til at vise BILLEDER på.
  30 år: Strengt fortroligt. Ah, gys og romantik og mysterier. Og humor. Og fed underlægningsmusik. En af de tv-serier jeg var nød til at se med en dyne på, fordi uhyggen får mig til at fryse. Ikke-kysset i den første film, fik mit hjerte til krølle.
  45 år: Breaking Bad. Fremragende karakterskildringer, humor og patos. Sjov visuel stil, med synsvinkler de mest umulige steder fra.
  All time bedst? Umuligt at svare på.

  • Nanna skriver:

   Wauw, sikke en masse fede anbefalinger, Majbrit. Tusind tak! Du beskriver dem alle sammen, så jeg får lyst til at se dem med det samme. Måske lige med undtagelse af Twin Peaks (fordi jeg er en kylling, og fordi Bob-ud-af-fjernsynet lyder max creepy) … 😛

   Og du har ret i, at favoritterne skifter med alderen (og nogle gange med humøret/årstiden/tidspunktet på døgnet). Nogle gange bliver man så skuffet af at gense/genlæse ting, man engang var vild med. Andre gange er det et fedt nostalgitrip.

 14. Ulla Nielsen skriver:

  den bedste serie, jeg har set i mange år må være den amerikanske “HomeLand”

 15. Sofie B. skriver:

  Jeg er selv en serienørd med netflix-abonnement, og det går nogle gange ud over koncentrationsevnen. Men jeg kan tilgive det, når det kommer til disse serier:

  Veronica Mars
  Teenage-detektiv-serie. Jeg elsker den på grund af de hurtige, intertekstuelle replikker, og fordi Veronica er både håbløst alene og desperat ligeglad. Og der optræder også et Sherlock-quote, som er ganske genialt!

  North & South
  Romantisk historisk drama. En langsom og mættet skildring af en sort periode i industrialismens historie. Som jeg sådan set er fuldstændig ligeglad med, for det er den den højspændte romantik, der tæller!

  Coupling
  Comedy sitcom. Første afsnit er ikke den bedste introduktion, men overordnet er Coupling awesome.

  Avatar The Last Airbender
  Fantasy tegneserie. Man bør se den med engelsk tale. Mit følsomme hjerte kunne slet ikke holde til så meget Zuko angst. Særligt episoderne The Storm og The Blue Spirit.

  My Name Is Kim-Sam-Soon.
  Sydkoreansk kærlighedsdrama. Om en meget arrig, næsten-tredive-årig sydkoreansk kok, som hader sit navn og ikke kan blive gift.

  Doctor Horrible’s Sing-A-Long Blog
  Humoristisk musicalblog om en syngende superskurk.

  Firefly
  Science fiction western.

  Buffy The Vampire Slayer
  Klassisk supernatural teenageserie.

  Arrested Development
  Sitcom med meget korte afsnit, som passer perfekt til en kort pause!

  • Nanna skriver:

   Damn you, Sofie, og din evne til at sælge obskure serier i Sahara! Nu har jeg jo lyst til at se dem alle sammen :-O

   Firefly/Serenity-universet elsker jeg, og Avatar-serien ligeså (især pga. Zuko/Avatar-storylinen … og så det afsnit, hvor pigen bliver til en fisk … åh, hulk), men har ikke fået set alle afsnit endnu.

   Jeg vil starte med at like din Veronica Mars-side på Facebook og så i øvrigt glæde mig over, at mit net er nede, så jeg ikke kan se Netflix foreløbig (begone, temptation!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *