HUF’s skriveferie 2014

 

Phew … så er støvet ved at lægge sig efter den årlige skriveferie for Håbefulde Unge Forfattere (HUF). Ja, efter 3. år i træk kan man vel godt kalde den ‘årlig’? De sidste deltagere tog hjem i lørdags, men jeg er først ved at være udsovet nu. Gaaab …

 

Den allerførste skriveferie blev afholdt for 13 huffere i 2012, i et lejet sommerhus på Fyn. Der var jeg desværre ikke med. Dét var jeg til gengæld i 2013 og 2014, hvor mine udlejere (som også er min svigerfamilie) havde været så seje at stille faciliteter til rådighed for landets skriveramte ungdom.

 

Sidste år var vi 13, og i år var vi 20. Nogle sov i vores gæstehus, men de fleste sov i telt på en mark. Jeg havde været lidt spændt på, om det ville blive for crowded med 7 ekstra deltagere, men det gik over al forventning. Det eneste (lille) problem var den dårlige akustik under måltiderne. 20 mennesker kan alligevel larme en del, når de fleste af dem er i snakke-underskud efter en hel dags skrivning …

 

I dagtimerne sad de fleste og skrev i Fællesrummet (min svigerfamilies festrum). Det var skriveferiens stillezone. Smalltalk var forvist til Gæstehuset eller udenfor. Heldigvis var vejret fantastisk hele ugen, så havemøblerne på græsset og på gårdspladsen blev flittigt benyttet til arbejde og afslapning. Når folk ikke skrev, tog de til vandet, gik/cyklede ture, spillede brætspil/kortspil/guitar, læste bøger, tegnede eller powernappede i græsset.

 

Der blev skrevet både noveller og romaner, billedbøger og filmmanuskripter, digte og fagartikler. Realisme, fantasy, sci-fi og comedy. En af deltagerne travede sågar op og ned ad markvejen med sin guitar og skrev sange. Der var altid en feedback-makker inden for rækkevidde. Uanset om man ville have friske øjne på en synopsis, et anslag, en klimaksscene eller bare det senest (om)skrevne kapitel.

 

Der var også nogle, som redigerede eller læste korrektur. Jeg hørte til redigeringsfolket. GEMINIDERNE skal af sted til redaktøren asap, og jeg mangler stadig en del pillearbejde, før alle mine omskrivninger, sletninger og tilføjelser hænger sammen til ét manus igen. Men hold nu kæft, det rykker at have lange, uafbrudte arbejdsdage, omgivet af andres kreativitet. Og vi havde endda madmor på igen i år, så jeg skulle slet ikke tænke på mad. I skriveferiens slutspurt lykkedes det mig at slette så meget tekst, at jeg gik fra over 400 word-sider til 365. Jeg håber, at jeg kan få slettet lidt mere, inden vi skal i gang med manusplejen.

 

Der var intet program på skriveferien, ud over tre faste spisetider i løbet af dagen, så det var op til den enkelte at planlægge dagene. Der var dog en whiteboardtavle, hvor man kunne skrive forslag til fællesaktiviteter. Sanseskrivning i skoven, 1.000 ord på en time, karakterudviklingsøvelsen Den Varme Stol eller plotskattejagt (som i øvrigt var vildt sjovt!)

 

Og så var der alle de spontane ting. Midnatsbadeture med vandmænd og grineflip. Kæde-massage til trætte forfatterskuldre. Skumfiduser på kæmpegrill. Tegn & Gæt i tusmørket (inkl. massivt myggeangreb). Stjerneskud og sodavandsis og skovture.

 

Skriveferie er G.E.N.I.A.L.T. Intet mindre. Det giver noget helt specielt at være tæt sammen med så mange ligesindede. Det losser arbejdsmoralen i røven og giver kreativiteten en spand EPO-havre. Jeg fatter faktisk ikke, at det tog mig næsten 28 år at finde ud af, at man ikke behøver skrive alene. Man kan dele det med andre. Som jeg beskrev mere udførligt i sidste års beretning fra skriveferien.

 

Tak for i år, HUF! Og på gensyn 🙂

 

Skriver du selv? Og har du lyst til at prøve en light-version af skriveferien? Så kom med til HUF’s skriveweekend i september og mød andre skriveglade unge! Det er første gang HUF forsøger sig med planlagt weekend-skrivning, men forhåbentlig ikke den sidste … I skrivende stund er der kun to pladser tilbage søndag, så hvis du er under 30 år og gerne vil have sat fut i skrivningen, så meld dig fluks til!

 

Nedenfor et udpluk af hyggen i billedform. Selv i en forfatterforening kan et billede sige mere end tusind ord …

 

2014-07-28 14.40.50

Fællesspisning og højt humør i Festrummet.

2014-07-28 15.15.22

Idétavle med forslag til fællesaktiviteter.

2014-07-28 19.09.47

Inspiration til de små grå. Ingen undskyldning for skriveblokader!

 

2014-07-29 11.58.19

Min arbejdsstation i Festrummet. Redigerer GEMINIDERNE (bind 2 i SPEKTRUM-serien), mens LEONIDERNE (bind 1) ser til i violet andægtighed.

 

2014-07-29 15.30.56

Kampgejst på plotskattejagten! Vores hold fik brygget en historie sammen om en nomade/minelandsby med en ond ugle, en hævngerrig stedmor, et rødhåret postbud og en hel flok forsvundne undulater.

 

2014-07-29 16.32.24

Ved én af posterne på plotskattejagten skulle vi skrive begyndelsen på vores hovedpersons historie ud fra en tilfældig sætning. Ret sjovt!

 

2014-07-29 19.51.43

Mmm … madmor styrer.

 

2014-07-29 22.21.07

Kæde-massage af ømme forfatterskuldre.

 

2014-07-30 10.57.37

Koncentration i Festrummet.

 

2014-07-29 14.33.07

Udendørs-hygge.

 

2014-08-02 07.49.04

Madmor styrer RIGTIG meget! Chokolade-cheesecake fra den sidste aften.

 

2014-08-01 23.50.19

Ark med blandede skriveøvelser … forslag fra deltagerne.

 

2014-07-31 23.43.36

Fællessang. Beatles og Nik & Jay og Moulin Rouge. Guitaren sprang en streng, men det var dælme hyggeligt!

 

2014-07-31 21.47.17

Skumfiduser på kæmpegrill. Med Mariekiks. Sommer i sukkersmeltet form.

 

2014-07-30 12.46.45

Blomsten af den danske ungdom i fuldt skriveflor.

 

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i BOG 2, Ferie, Forfatterliv, Geminiderne, HUF, Redigering, Skriveferie, SPEKTRUM. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *