Grumme tider: Første anmeldelse!

 

2014-02-28 10.26.55

 

 

Jeg sidder på et bibliotek i København med dagens udgave af Weekendavisen ved siden af mig … og et stort, åndssvagt smil spændt ud mellem kinderne. Der er nemlig en meget positiv anmeldelse af novellesamlingen Skybrud i avisens Ideer-sektion!

 

Min novelle Corpus Callosum nævnes endda i forbifarten:

 

I Skybrud finder vi både klassiske historier, som Maya Salonins Anja B214, der handler om et samfund, hvor maskinerne har overtaget verden, og mere avancerede historier, som Nanna Foss’ novelle Corpus Callosum. Foss rammer uhyggen godt med en lettere usandsynlig historie om et samfund, hvor alle skal ligne en diktator, der er krøbling og ikke kan bruge sin venstre hånd.

 

Novellen er ikke tænkt som en gyserhistorie, men jeg er alligevel glad for at have ramt en uhyggelig stemning. Også selvom det måske er “lettere usandsynligt”, at fremtiden byder på et samfund, hvor venstrehåndede forfølges og udraderes af en fanatisk diktator … 😉

 

Anmelderen afslutter med følgende fine skudsmål til Håbefulde Unge Forfattere (HUF), der står bag novellesamlingen:

 

I det hele taget har bogens historier en imponerende høj kvalitet. De kunne lige så godt droppe ordet ‘håbefulde’. I Skybrud kan man læse historier fra gode unge forfattere, punktum.

 

Hvis ‘håbefulde’ skal udskiftes med ‘gode’, betyder det, at HUF kommer til at hedde … GUF. Haha. Sådan en forening har jeg ikke noget imod at være medlem af!

 

Jeg har hermed overlevet at læse min første anmeldelse. Det må fejres med en småkage senere. Måske endda to, hvis jeg lader mig rive med …

 

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i Der er en første gang for alt..., Forfatterliv, HUF, Noveller, Omtale. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *