Bagsidetekst og ny udgivelsesdato!

 

Juhuu! Endelig må jeg offentliggøre bagsideteksten til Leoniderne!

 

Det har været en lang kamp at komme hertil. Også selvom man skulle tro, at nogle linjer på bagsiden af en bog ville være forholdsvis hurtigt ekspederet. Bagsideteksten på Leoniderne er endda ret kort; den fylder 12 linjer og indeholder 112 ord. Men aldrig i mit liv har jeg fluekneppet 112 ord så meget! Jeg havde selvfølgelig hørt fra andre forfattere, at bagsidetekster er noget, der trækker både tænder og vitale organer ud, men helt ærligt … hvor svært kan det lige være at få noget til at lyde spændende?

 

Haha … hvis jeg syntes, det var en hjernevrider at finde en titel til en bog, så er bagsideteksten om muligt endnu værre. Til Leoniderne skulle jeg koge knap 120.000 ord ned til én tusindedel, altså omkring 120 ord (plus-minus). Og vel at mærke nogle ord, som fangede essensen af min historie på en måde, der gav folk en helt uimodståelig trang til at købe bogen med det samme og læse den i ét stræk.

 

Det er ikke bare svært at koge en bog ned til én promille. Det er sindssygt, åndssvagt, sveddryppende svært! For man er så meget inde i sit plot og sine karakterer og hele sit univers, at det er så godt som umuligt at se det udefra med ’sælgerøjne’. Hvad er egentlig mest interessant ved det, man har skrevet? Og hvordan formidler man lige dét, uden at afsløre alle de fede twist i handlingen … men samtidig uden at blive så diffus, at folk bare tænker ‘what the fuck?’ og bladrer videre på boghylden?

 

Bagsideteksten har været omkring en håndfuld af mine hardcore testlæsere for at få friske øjne på. Den har været frem og tilbage mellem forlaget og mig én milliard gange. Jeg har råbt om hjælp på Facebook og revet mig selv i håret.

 

Men nu … NU … er det endelig lykkedes! Den færdige bagsidetekst er online på Tellerups hjemmeside, og det betyder, at jeg må kaste med konfetti og offentliggøre den allerførste rigtige teaser til SPEKTRUM-serien. Jaaa!

 

Første del af bagsideteksten kan du læse her:

 

Hvornår startede det egentlig?
Med den gamle dame der beskyldte os for verdens undergang?
Med drømmen om Noah, prismevedhænget og de lysende hænder?
Med instrumentet der gav os de mystiske ar?
Eller rent faktisk længe før?

 

Nysgerrig? Så læs resten af bagsideteksten lige her eller på Tellerups hjemmeside.

 

Som man kan se, når man klikker på Tellerup-linket, så er udgivelsesdatoen rykket til 1. oktober 2014. Oprindeligt skulle Leoniderne være udkommet i maj, men forskellige ting har gjort det nødvendigt at rykke udgivelsen. Jeg er dog sikker på, at det bliver ventetiden værd (selvom der er lææænge til efteråret, når der ikke engang er kommet blade på træerne endnu).

 

Hvad synes du? Får bagsideteksten dig til at glæde dig til oktober? 🙂

 

 

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i Bagsidetekst, Der er en første gang for alt..., Forfatterliv, Leoniderne, SPEKTRUM. Bogmærk permalinket.

4 svar til Bagsidetekst og ny udgivelsesdato!

 1. Bente Elvert skriver:

  Havde glædet mig til en forårsudgivelse. Men ok tålmodighed er jo en dyd så venter med stor spænding

  • Nanna skriver:

   Ja, det havde været skønt med en maj-udgivelse. Men oktober bliver også godt; lige op til efterårsferien og en masse kølige, indendørs læseaftener 😉 Jeg håber det bliver ventetiden værd for alle!

 2. Dennis R. Andersen skriver:

  Bagside teksten er helt klart blevet god, den har noget mystik og lidt bid over sig som giver en eller i hvert fald mig lyst til at ville læse mere.

  Øv at udgivelsen er blevet rykket og så helt til Oktober der er alt for lang tid til

  • Nanna skriver:

   Dejligt at du kan lide den endelige version, Dennis! 🙂 Mange tak for dine input på Facebook. Jeg håber, at du vil blive lige så glad for bogen som for bagsideteksten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *