Første bogreception + dilemma

2014-01-31 10.51.42

 

 

Hvad gør man, når man har en novelle på 18 bogsider, men kun omkring syv minutter til at læse op? Speedsnakker man helt sindssygt for at nå igennem hele novellen (for  vigtigt er det vel heller ikke, at folk forstår, hvad man siger)? Eller læser man kronologisk, fra starten og syv minutter frem? Eller læser man et sted i midten, som måske er lidt mere spændende end starten? Og hvilken scene vælger man så, når man helst ikke skal afsløre slutningens twist … men også gerne vil vække så megen nysgerrighed, at det giver folk lyst til mere?

 

Bum-bum. Dagens dilemma. Har printet teksten ud og væbnet mig med overstregningstusch til bus- og togturen mod København. Jeg skal nemlig til min første bogreception i aften, på den dystopiske novellesamling Skybrud. Og jeg har lovet at læse lidt op fra den novelle, som jeg har fået sneget med i samlingen. Novellen hedder Corpus Callosum og følger en ung mand i et samfund, der systematisk udrydder venstrehåndede.

 

Heldigvis er jeg ikke den eneste, der kommer til at stå og bræge senere. Der bliver en håndfuld oplæsninger i alt og en spændende paneldebat med novellesamlingens redaktører. Og jeg har hørt, at der er chips! Yes! Det bliver helt sikkert oplæsningskoldsveden i nakken værd.

 

Der går rygter om, at Politikens skønlitterære redaktør kan finde på at dukke op, men nu må vi se, hvor mange snevejret og X-Factor får bugt med. Det er allerede begyndt at drysse godt uden for mit vindue. Må hellere surre mig ind i et par ekstra lag tøj og komme af sted mod bussen …

 

Hvis du har lyst til at kigge forbi, så foregår det på Studiestræde 30A i København (lige ved Rådhuspladsen) klokken 18.00. Alle er velkomne! 🙂 Du kan læse mere om arrangementet her. Novellesamlingen kan i dagens anledning købes til 150,- (normalpris 180,-). Husk kontanter!

 

Vil du læse et uddrag af novellen? Så klik ind på min Facebook-side og få en lille teaser … 

 

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i Bogreception, Der er en første gang for alt..., Dilemma, Forfatterliv, HUF. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *