Juleferie! Og årets længste, korteste dag

2013-12-10 16.35.07

 

I dag er det årets korteste dag. Vintersolhverv. Solen slæber sig op over horisonten omkring kvart i ni og vælter tilbage i himmelsengen 7 ½ time senere. Det lyder som en tiltalende plan for dagen, men desværre er mit skema allerede fyldt op med seriøse mængder vasketøj, efter at min toårige datter har eksperimenteret med eksplosive kropsvæsker hele natten.

 

Der er omkring ti timers dagslys mindre i dag end ved sommersolhverv midt i juni. Ti timer mindre. Og det er oven i købet gråvejrslys, der titter ind ad vinduerne her til morgen. Ikke så mærkeligt, at jeg føler mig sindssygt træt for tiden. Hvem der bare var vintersol og kunne nøjes med at være vågen i syv-otte timer … Jeg er glad for, at jeg primært skal redigere i disse mørke måneder, for hver gang jeg prøver at skrive noget, bliver det ret crappy. For at sige det pænt. Den kreative del af min hjerne må være gået i dvale omkring september. De tilbageværende, zombieagtige hjerneceller kan kun lige akkurat koncentrere sig om kommasætning og retstavning i de sætninger, jeg allerede har skrevet.

 

Heldigvis er det juleferie nu. Helt frem til 6. januar, hvor institutionerne åbner portene igen. Jeg har netop sendt Geminiderne (andet bind i SPEKTRUM-serien) af sted til 2. gennemlæsning hos nogle af mine testlæsere, efter at jeg har slettet en gennemgående karakter. Det bliver spændende at se, hvad de har af guldkorn til januar. Jeg håber, at Bertrams død var for det bedste …

 

Efter nytår skal jeg i gang med 2. manuspleje på Leoniderne, bagsidetekst, forsidedesign og sideløbende gennemskrivning af Geminiderne. Men først … ferie! Jeg vil bruge de næste to uger på at glæde mig over levende lys, spirende julestemning og fleecetæppe-morgener i sofaen med ungerne og Ben 10 på Netflix.

 

Nu håber jeg bare ikke, at min datters maveonde kommer til at udvikle sig. Eller smitte resten af familien. For så kunne ‘årets korteste dag’ godt gå hen og blive en af årets længste (og klammeste) i stedet.

 

Her til allersidst: Rigtig glædelig jul!

 

Jeg ønsker jer alle sammen nogle fantastiske dage med lækker mad, dejligt selskab og en masse gode bøger under juletræet. Hvis nogen keder sig i ferien, kan jeg anbefale at drysse i biografen for at se Catching Fire. Den er lysår bedre end den første film, og følger bogen næsten slavisk (hvilket er en god ting, når kvinden bag trilogien er professionel manuskriptforfatter). Men husk den vandfaste mascara og/eller en serviet i lommen, hvis du er en grådlabil fangirl ligesom undertegnede. Jeg tudede endda under rulleteksterne. Damn you, Coldplay … damn you!

 

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i BOG 2, Ferie, Film, Forfatterliv, Forside, Geminiderne, Leoniderne, Redigering, SPEKTRUM. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *