BogForum 2013 og min allerførste novelle!

 

I fredags var en rigtig god dag. Der var jeg nemlig på BogForum for tredje gang. Første gang var i 2011, og der er sket ikke så lidt siden da …

 

BOGFORUM 2011:
Det sidste år, BogForum rent faktisk blev afholdt i Forum, var i 2011. Det var samtidig min BogForum-debut. Jeg havde fået en fribillet af Forlaget Tellerup for at have påpeget nogle fejl i en af deres oversatte bøger, og havde derfor en halv aftale med en af deres redaktører om at diskutere et eventuelt korrektur- eller oversætterjob hos dem.

 

Min datter var med i barnevognen, men den måtte ikke komme med ind på grund af pladsmangel. Min søster gik derfor en tur med barnevogn og baby, mens jeg spænede ind og ekspres-minglede med forlagsfolkene. Nåede at smide en hæftet version af min billedbog Kartoffelmåner & Prutplaneter af på Tellerup-standen, før jeg løb tilbage til barnevognsduoen.

 

BOGFORUM 2012:
Tellerup meldte tilbage i foråret 2012, at de desværre ikke ville gå videre med den fysiske billedbog, men de inviterede os (min mand og mig) til et møde omkring den app, som billedbogen affødte i foråret 2012, da jeg skrev en opgave om børne-apps på universitetet. Til mødet fik jeg nævnt i en sidebemærkning, at jeg skrev på første bog i en ungdomsserie, som jeg pønsede på at sende til dem, så snart den var færdig.

 

2012 var første år med BogForum i Bella Center. Jeg tog derind om fredagen for at få studierabat, og var igen forbi Tellerup-standen til en snak om løst og fast. Jeg fortalte blandt andet, at jeg var færdig med den bog, vi havde talt om til mødet i maj. Den skulle bare lige omkring et sidste hold betalæsere, før jeg skibede den af sted til forlaget.

 

Sendte Leoniderne til Tellerup i midten af december 2012 og gik i gang med at skrive på andet bind i serien for at udholde ventetiden.

 

BOGFORUM 2013:
Knap fire måneder ventede jeg på svar fra Tellerup. Det kom endelig i april. Og det var positivt! Endda så positivt, at de takkede ja til resten af serien med det samme. Jeg underskrev min første forlagskontrakt ugen efter og blev færdig med andet bind i serien halvanden måned efter.

Til BogForum fik jeg igen billetter af Tellerup; denne gang fordi jeg var én af deres forfattere. Lidt vildt! Desværre kunne jeg kun være med om fredagen, men det var til gengæld også dagen, hvor jeg for første gang fik en bog i hænderne med mit eget navn i. Jeg har nemlig fået novellen Dragelort med i antologien Historier til Drenge – tøser ingen adgang, der henvender sig til drenge i 4. til 7. klasse. Du kan købe antologien her, hvis du har lyst til at læse 29 bud på spændende, bloddryppende og sjove historier, som både drenge og piger vil elske.

 

Ud over at signere min allerførste bog (jomfru-krusedullen gik til min Tellerup-kollega Carina Evytt), så mødtes jeg også med mine to veninder, betalæsere og med-huffere Nanna og Karin. Vi tilbragte en del tid i de oppustelige sofaer hos SAXO.com med at diskutere bøger (og især vores skuffelse over Allegiant). Vi hilste også på nogle flere søde folk fra HUF og en håndfuld garvede forfattere, blandt andet Anika Eibe, Pernille Eybye og Louise Haiberg, der signerede mit eksemplar af debutromanen Oprører, der handler om dæmoner.

 

Fantastisk fredag! Og ret sindssygt, hvor meget der kan ske på to år. BogForum 2014 bliver endnu vildere. Hvis alt går vel, har jeg nemlig udgivet to ‘rigtige’ bøger på det tidspunkt. Så måske er det mig, der signerer i Bella Center næste gang?

 

Bortset fra dét … jeg vil gerne have mere tid på BogForum næste år. En fredag er simpelthen ikke nok, når der er forfatterforedrag og bogtilbud overalt!

 

2013-11-08 15.31.55

Nanna & Nanna på Tellerup-tur. 

 

2013-11-08 16.59.44

Side 285 … med forfatterportræt og det hele. Min novelle handler om dragelort, forelskelse og portaler i computerrum.

 

2013-11-08 19.18.41

Tegneserievæggen fra BogForum 2013 (den blev efter sigende meget vildere, som weekenden skred frem). Med idolet Peter Madsen i midten, og andre dygtige mennesker som Jan Kjær og zombiekravlenissernes far.

 

2013-11-11 12.14.18

Et udpluk af fangsten … Godt man har børn og dermed undskyldninger for at købe flotte børnebøger!

 

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i BOG 2, Bogmesse, Der er en første gang for alt..., Forfatterliv, HUF, Leoniderne, Signering, SPEKTRUM. Bogmærk permalinket.

5 svar til BogForum 2013 og min allerførste novelle!

 1. Louise Haiberg skriver:

  Ha Ha. Kan godt lide at du nævner mig blandt de garvede forfattere. Følte mig helt bestemt ikke spor garvet. ;o))

  • Nanna skriver:

   Hey, du ER garvet! Nu også med signerings-erfaring. Synes det er ret så sejt 🙂

   • Louise Haiberg skriver:

    Fnis. Følte mig bestemt ikke garvet, da jeg sad og blev kigget på. ;o) Heldigvis var der da en del flinke mennesker, som fik medlidenhed med mig og bad om min krussedulle. Desuden er du mere garvet end jeg på scene/interview-området. ;o))

    • Nanna skriver:

     Ork, du skal nok også få masser af sceneerfaring (selvom ‘erfaring’ er et lidt stort ord for min lille halve time på Fantasybogmessen) 😉

     Jeg er glad for, at der var nogen, der bad om kruseduller. Så er der håb for Dominics videre færd ud i verden!

     • Louise Haiberg skriver:

      Fnis. Du har nok ret. Og på et tidspunkt holder jeg vel op med at være nervøs.

      Åh, ja. Det var helt sikkert opmuntrende at der var nogen, som gad få den. Så må jeg lade resten være op til Dominic. Håber han kan charmere. ;o))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *