Hovedpersonen i SPEKTRUM 3 + vindere af gættekonkurrencen

Vinderne af de to gættekonkurrencer er fundet! Det var ikke et krav for at vinde konkurrence 2 at man gættede rigtigt – men det gjorde begge vindere alligevel:

Hovedpersonen i SPEKTRUM 3: URSIDERNE bliver nemlig (som over halvdelen af jer var seje nok til at gætte): Nasrin.

Hende skal jeg nok fortælle meget mere om, efterhånden som vi nærmer os udgivelsen i starten af 2017 … 🙂 Næste sneakpeek bliver på BogForum fredag d. 11. november hvor jeg læser lidt op fra bind 3.

De to konkurrencevindere blev annonceret i en livestream direkte fra Herlufsholm Fantasy Bogmesse. Videoen med hele interviewet og alle afsløringerne kan du se lige her hvis du har lyst.

Tjek lige alle de flotte bud der kom til konkurrence 2, hvor I skulle være kreative. Jeg er vildt imponeret! 😀 Større versioner kan ses længere nede i indlægget.

gaettekonkurrence-spektrum-3

gaettekonkurrence-spektrum-3-iii

I videoen fra Herlufsholm Fantasy Bogmesse trækker jeg lod om vinderen af konkurrence 1 (som blev @derpyanna – der i øvrigt også havde deltaget i konkurrence 2 med den her flotte tegning):

I videoen afslører jeg også vinderen af konkurrence 2. Det har været VIRKELIG svært at vælge, for alle de fine bud var enormt kreative og sjove.

Men jeg endte med at udvælge Kristine, der hedder @readerprocess / @lushesbooks på Instagram. Hun havde lavet en YouTube-video med hjælp fra @josefine_may – hvor de på sejeste vis laver en lille filmscene af det sted i LEONIDERNE som (ganske rigtigt opfattet) hinter til at Nasrin får en rolle senere i serien.

Grunden til at jeg valgte netop den her video, er at det er tydeligt at Kristine har nærlæst de to første bøger. Hun citerer de steder hvor der er hints til Nasrin – og så er der også en masse fysiske detaljer med fra bøgerne. Både røde dreadlocks til Pi og Noahs læderjakke og Linus med en kæmpe stabel bøger. Josef har en gigasweater på, og Alban er iført solbriller. Så mange små, finurlige detaljer! Godt gået, Kristine 🙂

WIP-billede fra da de lavede videoen:

YouTube-videoen kan du se lige her:

Jeg glæder mig til at sende præmier til vinderne!

Og så vil jeg lige give en stor, virtuel highfive til alle deltagernes detektivevner. I har genlæst og googlet og tænkt mange snørklede tanker – så selvom der er meget få og små hints til den næste hovedperson, har I alligevel fundet hende. Det er ret blæret 🙂

En af jer har endda været så sej at opsnappe det her billede på min Instagram for snart et år siden hvor jeg i kommentarerne skrev at det var ‘en vigtig person i bind 3’ – hvilket gør en læser på Spektrum Wikia så sikker i sin sag at Nasrin allerede før konkurrencens afslutning stod opført derinde:

nasrin-spektrum-wikia-2016

Dette lillebitte hint har åbenbart været nok til at @hostilepopcorn på Instagram er kommet med dette fine bud på Nasrin – nemlig en sindssygt flot viderefortolkning af min gamle skitse:

 

Her er de andre flotte bud i konkurrence 2:

Freja Louise Overgaard Hansen (Facebook) har tegnet SPEKTRUM-logoet i vand:

14610965_617810368391470_7393961466571286810_n

Ann-Louise Rasmussen (Facebook) har leget med sukker, frugtfarve og karry:

ann-louise-rasmussen

Iben Druedahl (Facebook) har tegnet Noah som chibi:

fb_img_1475342883689

Sigrid Hallenberg Vestergaard (Facebook) har tegnet Noah:

fb_img_1475342896947

Line Wenzel (Facebook) har lavet et overdrevet blæret kompashjul med en masse symboler fra serien – jo mere jeg kigger på det, jo flere detaljer opdager jeg:

fb_img_1476914694764

Alicia Bentholm (Instagram) har tegnet Nasrin:

gaet-1

Carla Mia (Instagram) har været kreativ med sit kamera og et glas vand:

Mange gætter på, at hovedpersonen er Noah, men jeg tror mere det er en karakter der hedder Nasrin. (Selvom jeg ville have elsket at læse om Noah, og få mere af vide om ham.) Jeg tænkte: "hvorfor ville hun bare hoppe fra indigo til tyrkis? Så misser de jo blå." Så jeg troede det var Martha, indtil jeg så en god teori om, at det kunne være Nasrin. Så jeg søgte på nettet, hvad navnet Nasrin betyder. Der stod, at det er et muslimsk navn, og det betyder "BLÅ duftende blomst". Så gav det et klik i mig. Blå er den farve vi mangler. Nasrin er et rimelig specielt navn, så mon ikke Nanna har kigget lidt længere ind i det, og fundet et navn med den betydning? Jeg tænkte også, at Noah ville være for nemt, jeg ved ikke hvorfor. Jeg tror nemlig heller ikke, at hans evne er vand. Jeg tror hovedpersonen i Ursiderne har evnen vand, fordi der er vand på forsiden, men det kan også være jeg tager fejl. Jeg føler mig bare som en detektiv lige nu.😂 Men det er mit gæt. (Hvis I ikke kan se det, er billedet et glas med vand dækket over en tegning, hvor jeg har skrevet "Nasrin". Jeg tænkte, at nu hvor forsiden har vand på sig, hvorfor så ikke have vand på mit "kreative" billede?😂😊💕) #spektrum #spotspektrum #spektrum3 #ursiderne #geminiderne #leoniderne #nannafoss @nannafoss

A photo posted by Carla (@carlamia0501) on

Julie (Instagram) har tegnet en rigtig fin bølgetegning:

Boganmelderen (Instagram) har tryllet med lysende hænder:

Bookreader (Instagram) har lavet smuk, blå bogkunst:

Louise Schaldemose (Instagram) har genskabt scenen fra bog 2 hvor Nasrin dukker op:

gaet-6

Celine (kommentar på hjemmeside) havde skrevet en cool rap:

gaet-7

Trolderier (Instagram) har lavet en flot regnbuefarvet video:

Jasmin Kjæp (YouTube) har lavet en sej efterårsvideo:

Regitze Xenia fra bogbloggen Bookish Love Affair har både lavet et blogindlæg og en rigtig fin video:

Altså! Jeg synes I er SÅ vilde! Tusind tak for de mange gode og kreative gæt. Jeg glæder mig til at dele Nasrin med jer. Hende skal I nok få lidt mere at vide om i de kommende måneder! 🙂 Og så lover jeg selvfølgelig at opdatere så snart jeg har en udgivelsesdato.

Indtil videre vil jeg forberede mig på at hamre igennem på SPEKTRUM 4, når NaNoWriMo går i gang i næste uge …

 

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i BOG 3, Bogblogger, Forfatterliv, Geminiderne, Interview, Konkurrence, Leoniderne, Oplæsning, Research, SPEKTRUM, Ursiderne. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *