Bogbloggertræf 2016 – søvnunderskud, nørdehygge og bogkage

I lørdags var jeg til #bogbloggertræf16 i Aalborg. Det var anden gang jeg var med – og det var mindst lige så fedt som sidst! Selvom det var helt, helt anderledes end første gang.

 

De første bloggertræf (debutantnerver og nørdehygge)

Jeg var med til træffet i 2014 hvor jeg var inviteret som surprisegæst i anledning af at SPEKTRUM 1: LEONIDERNE udkom måneden efter. Som debutforfatter var jeg ved at dø af rædsel over at blive tyret direkte ind i blogger/løvekulen – og jeg fik også speedsnakket mig igennem mit oplæg på halvdelen af den tid jeg havde forberedt.

Men bloggerne var rigtig søde, og det var simpelthen så hyggelig en dag.  Ingen (ud over min seje testlæser Karin) kendte SPEKTRUM-serien endnu, så jeg kunne hurtigt glide ind i selskabet som ‘læser’ frem for ‘forfatter’. Og hvor var det fedt at kunne diskutere bøger med en hel masse andre der var PRÆCIS lige så nørdede som mig selv omkring tårepersende slutninger, utroværdige hovedpersoner, flotte forsider og vilde cliffhangers.

bloggertræf 2014 1

Foto: Karin Hald, http://karinhald.blogspot.dk/

Mit forlag, Tellerup, havde været så søde at donere LEONIDERNE til alle bloggerne i 2014. Og på vej hjem fra træffet kunne jeg se på Goodreads at de første allerede var gået i gang med at læse den. Gyyys! Så kom nervøsiteten liiige tilbage med 110 procent. Men heldigvis har bloggerne modtaget i serien virkelig pænt indtil videre. Jeg er så glad for at folk gider læse og anmelde mine bøger – uanset om de kan lide dem eller ej. Jeg bruger selv Goodreads og de sociale medier rigtig meget når jeg skal finde nyt læsestof, så det er fedt at bloggerne får mere indflydelse i bogverdenen.

I 2015 var jeg ikke med til træf, men fulgte med på Instagram. Jeg var helt ærgerlig over ikke at være sprunget ud som bogblogger i mellemtiden – for nuurhr, hvor så det hyggeligt ud (og bogkagen var mindst lige så flot som året før!)

 

Bogbloggertræf 2016 (roadtrip og mere nørdehygge)

Her i 2016 havde planlægningsteamet som noget nyt inviteret en lille håndfuld forfattere med som ‘almindelige’ deltagere – så ud over Malene Sølvsten der var weekendens surprisegæst, havde jeg forfatterselskab af Nick Clausen, Marie-Louise Rønning og Pernille Vørs.

Jeg havde allieret mig med Marie-Louise Rønning til en episk roadtrip fra Sjælland til Aalborg. Det var egentlig meningen at jeg ville have sovet inden, men jeg skulle være færdig med nogle rettelser i URSIDERNE til min betalæser Boris (som jeg lavede Instagram-takeoveren #BagomBøgerne sammen med før sommerferien) – så jeg endte med at sidde hele natten og drikke kaffe og lappe plothuller og snakke med en grøn døgnflue som troligt holdt mig med selskab på kontoret.

Se, er den ikke sød?

img_20160924_015354

Jeg fik smidt en PDF med URSIDERNE vol. 3 af sted til Boris tidligt lørdag morgen og tonsede i bad – hvorefter jeg kørte til Vig for at blive samlet op af Marie-Louise. På Odden-Aarhus-færgen købte vi to STORE kopper kaffe og forsøgte at få sparket forfatterhjernerne ud af starthullerne.

Selvom det var en lang tur, gik den alligevel hurtigt. Men kan den andet i godt selskab? På vejen tur/retur til Aalborg fik vi både snakket om vores yndlings/hadebøger, vores arbejdsmetoder og udfordringer, udvalget af LGBT-bøger i YA og/eller fantasy, sociale medier og balancen mellem at være mor og skør forfattertype med usynlige venner. Tusind tak for turen, Marie-Louise 🙂

Og se lige, hvor glade de var for deres kaffe:

img_20160924_091948

Da vi ankom til Aalborg, var de fleste af bloggerne allerede kommet. Det var sjovt at se velkendte ansigter igen (både fra træffet i 2014 og fra bogmesserne) – men der var også ansigter og navne som jeg kun kendte fra cyberspace.

Rigtig god idé med navneskiltene, hvor der stod både navn og blognavn (eller ‘forfatter’). Jeg er ret god til at genkende ansigter, men desværre tilsvarende dårlig til at huske hvad ansigterne hedder – så navneskiltene gjorde det lettere at sætte deltagerne ind på de mentale hylder.

img_20160924_230254

Der var indlagt tid i programmet til at bloggerne kunne få signeret forfatternes bøger, men ellers deltog vi på lige fod med bloggerne – altså fik mad og kage (åh, kage!) og hørte oplæg fra Malene Sølvsten og Mie fra forlaget DreamLitt. Malene fortalte om sin debutserie RAVNENES HVISKEN, og Mie fortalte om sit arbejde med at oversætte Brandon Sandersons STEELHEART-serie. Virkelig spændende at høre deres tanker.

Og se, jeg fik Malenes bog med hjem! Den glæder jeg mig sygt meget til at læse. Har haft den hjemme fra biblioteket uden at have haft tid til at åbne den – men nu står den på min bogreol og venter på at URSIDERNE er sendt af sted til forlaget.

img_20160924_211414

Der var også en rigtig spændende debat som afslutning på dagen, hvor bloggerne bl.a. diskuterede pros/cons ved brugen af stjerner i deres anmeldelser – og der opstod en interessant snak om forfatteres interaktion med læsere/bloggere på de sociale medier. Er det fx negativt eller positivt for den generelle debat om en bog, hvis forfatteren kommenterer på anmeldelser de er blevet tagget i? Det var fedt at høre bloggernes tanker – og også fedt at de langtfra var enige i de emner der blev taget op.

img_20160924_205808

Foto: Nena Skov, https://nenaskov.wordpress.com

Til forskel fra 2014, hvor ingen anede hvad hende freaken med de lilla bøger lavede i Aalborg, så var der i år mange som kendte SPEKTRUM-serien. Flere spurgte til bind 3 eller kommenterede den nylige forsideafsløring. Jeg fik også et par teorier om hvem fortælleren i næste bog kunne være. Det gav lige mit massive søvnunderskud en ekstra dimension at det var sådan nogle skønne, engagerede læsere jeg havde siddet oppe med kaffe & døgnflue hele natten og skrevet en bog til.

Jeg er rigtig glad for at jeg blev inviteret med til bogbloggertræf igen. Jeg kan ikke tale for de andre forfattere, men jeg havde en fest. Måske især fordi jeg ikke kun var der som forfatter, men også som læser. Det er en vigtig grund til at jeg bruger de sociale medier – nemlig at interagere med andre læsere og bogelskere.

Og så er det altid hyggeligt at få tid til at snakke med folk som man ellers har fulgt på afstand i lang tid (altså på nettet – jeg lover at det ikke var mig der stod foran dit stuevindue forleden aften *hosthost*). Jeg nåede desværre ikke at snakke med alle. Men jeg glæder mig til at møde både bloggerne og mine kolleger igen, både på nettet og i virkeligheden. Hvis du har lyst til at snakke eller spørge om noget, så skriv endelig til mig, enten på mail eller på de sociale medier (oversigt på forsiden). Og kom over og sig hej til bogmesserne hvis du spotter mig. Jeg bider kun, hvis du lugter af kage … 😉

Tak for denne gang, Bogbloggertræf!

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i Bogblogger, Debat, Forfatterliv, Testlæsere. Bogmærk permalinket.

3 svar til Bogbloggertræf 2016 – søvnunderskud, nørdehygge og bogkage

 1. Simone Hagemann skriver:

  Hvor er jeg glad for, du havde lyst til at besøge træffet endnu engang – også på trods af manglende søvn. Desuden er det virkelig fedt at læse, at du havde en fest til træffet. Så kunne det jo ikke rigtig være gjort meget bedre 😀

  • Simone Hagemann skriver:

   Jeg har ingen idé om, hvad der gik galt med min kommentar. Men jeg prøver lige igen:

   Hvor er jeg glad for, du havde lyst til at besøge træffet endnu engang – også på trods af manglende søvn. Desuden er det virkelig fedt at læse, at du havde en fest til træffet. Så kunne det jo ikke rigtig være gjort meget bedre 😀

   • Nanna skriver:

    Kære Simone.

    Tak for et fantastisk arrangement! Det var så hyggeligt.

    Og tak for heads-up ifht. kommentarerne der fuckede op. Det skulle være ordnet nu, så det ikke ligner volapyk længere 😉

    Kærlig hilsen
    Nanna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *