Sjov med sne og forsider

 

Jeg legede med forsider i sidste uge. Forlaget vil nemlig gerne snart have et cover-design på plads til Leoniderne, så jeg fandt de store kasser med farver, tusser og blyanter frem fra vores krea-rum og gik i krig med en A3-blok. Jeg har i lang tid haft et klart billede af konceptet for hele SPEKTRUM-seriens forsider, så jeg tænkte, at jeg da lige kunne lire nogle fede skitser af for at få forlaget med på idéen. Men selvom jeg har tegnet en del i mine yngre dage, så er det ikke specielt nemt at få sit indre lysbilledshow ned på papir. Ild og blod og glitrende sne er bare ikke lige så kapow-agtigt, når det er skitseret med oliekridt til børn.

 

2013-10-04 11.44.05

 

Altså måtte der tages drastiske midler i brug: Visualisering. På den tredimensionelle måde. Som sagt, så gjort. En af de store kummefrysere på gården blev tømt for rimfrost …

 

2013-10-04 11.09.24

 

… der blev fundet en lygte til oplysning af håndflade …

 

2013-10-04 11.42.59

 

… badeværelsesvinduet blev gjort (næsten) lystæt med indmaden fra vores sofahynder …

 

2013-10-04 11.42.44

 

… og den smadrede rimfrost blev hældt over i en stor bradepande, så det lignede et underlag af sne.

 

2013-10-04 11.36.08

 

Så var det ellers bare at gå i gang. Jeg klappede klør fem ned i fake-sneen, mens min bedre halvdel balancerede på kanten af brusekabinen med en lygte i munden og et spejlreflekskamera med ekstra lang lukketid.

 

Da min håndryg var næsten følelsesløs, var der omsider kommet skud nok i kassen til at holde en pause. Vi uploadede billederne til computeren, og min forside-buddy gik i gang med at lege med lyseffekter og fonte i Photoshop.

 

Forlaget fik tilsendt en prøve på det foreløbige resultat, og de vendte heldigvis tommelfingeren opad for videre eksperimenter. Så nu skal vi bare have fundet ud af, hvordan vi opgraderer processen fra ’skitse i hjemmestudie’ til ’supergenial forside’ …

 

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i BOG 2, Der er en første gang for alt..., Forfatterliv, Forside, Leoniderne. Bogmærk permalinket.

Et svar til Sjov med sne og forsider

  1. Karin Hald skriver:

    HAHA!! Fantastisk. Man må lide for det skønne bogcover! Glæder mig SÅ meget til at se resultatet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *