Hvornår udkommer SPEKTRUM 3?

Jeg har stort set ikke holdt sommerferie i år. Efter jeg afsluttede Forfatterskolen for Børnelitteratur i juni, har jeg knoklet med at skrive SPEKTRUM 3 færdig. Jeg er stået op flere timer før min familie og har skrevet til sent mange aftener og nætter.

Jeg ville nemlig virkelig, virkelig gerne have bogen med på Herlufsholm Fantasy Bogmesse i oktober, så 3’eren kunne udkomme samme sted som de to første bøger i SPEKTRUM-serien. Det havde også været rigtig fedt med en ny bog til BogForum i november.

Spektrum 3 status

Men nu har jeg snakket med forlaget. Og jeg kan officielt melde ud at SPEKTRUM 3 ikke når at udkomme i 2016.

Desværre.

Jeg har haft travlt med Forfatterskolen for Børnelitteratur de sidste to år og med min egen skriveundervisning – hvilket er gået ud over skrivetiden. Og det tager tid at lave en bog. Først skal den skrives og testlæses og omskrives – og så skal den redigeres sammen med forlaget ad flere omgange. Den skal have en forside og en bagsidetekst, og derefter skal den sættes af grafikeren og korrekturlæses og trykkes.

Selv når jeg er færdig med at skrive bogen, går der flere måneder før jeg kan stå med den i hånden. Så den når ikke med til hverken Herlufsholm eller BogForum. Øv.

Planen er indtil videre at SPEKTRUM 3 udkommer i starten af 2017. Den præcise dato er ikke fastlagt, men jeg skal selvfølgelig nok melde ud, så snart der er nyt.

Og mon ikke der kommer nogle teasere fra bogen og nogle små konkurrencer frem til udgivelsen? For eksempel må det snart være på tide med en ny omgang #spotspektrum 🙂

Jeg er ked af forsinkelsen. Håber du kan vente lidt endnu med at læse videre i SPEKTRUM-universet. Hvis du er nysgerrig, kan du læse det første (uredigerede) kapitel af bogen lige her:

Sneak peek på SPEKTRUM 3

Vi ses på efterårets bogmesser – også selvom det bliver uden en ny SPEKTRUM-bog i denne omgang.

SneakPeak SPEKTRUM 3

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i Bagsidetekst, BOG 3, Bogmesse, Dilemma, Ferie, Forfatterliv, Forside, Korrektur, Redigering, SPEKTRUM, Testlæsere, Undervisning. Bogmærk permalinket.

10 svar til Hvornår udkommer SPEKTRUM 3?

 1. Æv, men så er der noget at se frem til i 2017.

 2. Adele skriver:

  Ventetiden gør ondt. Meget ondt. Hvorfor er verden så ond? Either way, glæder mig til at se dig på bogmesserne!

  • Nanna skriver:

   Ja, der er lidt længe til 2017. Men så må du jo læse nogle gode bøger i mellemtiden (*host* The Raven Cycle *host*) for at dulme verdens ondhed 😉
   Glæder mig også til at se dig på messerne! Jeg kommer både til Esbjerg, Herlufsholm og BogForum.

 3. Karin skriver:

  Sejt du har knoklet så meget for dine læsere, men ja det tager mega lang tid at producere sådan en bog på et forlag – selv efter den er skrevet. Der er rigtig mange ting der skal gå op i en højere enhed. Men kvalitet er altid værd at vente på, også selv om det er din SUPER SUPER GIGANTISK SPÆNDENDE serie. ;0)

  • Nanna skriver:

   Ja, du ved jo fra behind-the-scenes hvor omstændeligt det er at få en bog ud. Men det er fint der ikke er stress på nu. Og så kan jeg forhåbentlig komme i gang med bind 4, mens jeg venter på 2017 – så der ikke går så lang tid mellem de to næste bøger 🙂

 4. Regitze Xeni skriver:

  Min filosofi er altid, at jeg hellere vil vente lidt længere, og så få en rigtig god bog ud af det. Men derfor er det selvfølgelig ærgerligt, når man virkelig glæder til at bogen skal komme. Og kender godt det, med at undervisningen tager ens tid.

  Nu glæder jeg mig bare til 2017 så. Så kan jeg jo altid bare genlæse de første to indtil da.

  • Nanna skriver:

   Tak for forståelsen (og for de fine anmeldelser) 🙂 Jeg synes selv det er så svært at vente på bøger i en serie, så jeg har virkelig håbet at den kunne blive klar til slutningen af 2016. Men nu er der ro til at få de sidste ting på plads. Og det er nok meget godt. Selvom 2017 føles langt væk lige nu.

 5. Lea Lykke skriver:

  Er spektrum 3 udgivet?
  Har lige læst 1–eren og hørt 2-eren på lydbog og ville låne 3-eren på lydbog, men den er ikke i deres “arkiv”.
  Kan du ikke låne mig tidskpmpasset så jeg kan spole frem i tiden til den udkommer?
  Og så håber jeg at der kommer svar på Emilies seneste drøm om Noah, og ham som han ønskede at slå ihjel, og hvorfor Noah vil lukke dem inde i skuret….. 😉

  • Nanna skriver:

   Kære Lea.

   Mange tak for din besked!

   SPEKTRUM 3: URSIDERNE udkommer 16. september på Fantasyfestival i Esbjerg. Lydbogen og e-bogen burde udkomme cirka samtidig.

   Jeg gad også godt have et tidsrejsekompas! Jeg synes der er alt for længe til september. Glæder mig til at dele den næste bog i serien med dig (og måske/måske ikke give dig svar på nogle af de mange spørgsmål) … 😉

   Kærlig hilsen
   Nanna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *