HUF-skrivekursus, jubilæum og afslag

Jeg får ikke blogget så meget for tiden. Jeg har fået flere undervisnings- og foredragsjobs, og jeg skriver pt. på to romaner – SPEKTRUM 3 og det afsluttende romanprojekt på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Og når der er knald på, er det lettere lige at smide et billede på Instagram eller en update på Facebook-siden end at forfatte et blogindlæg. Så hvis man vil følge med i min forfatterhverdag, er det især dér det sker.

Men her kommer lige et par updates fra ugen der gik:

Jeg skal undervise på HUF’s skrivekursus i år. Det foregår 7. og 8. maj i Dansk Forfatterforenings lokaler i København. Jeg meldte mig ind i Håbefulde Unge Forfattere i 2011 for at komme på mit livs første skrivekursus. Det gav mig et kæmpe spark fremad i forhold til SPEKTRUM-serien, og jeg skrev min første roman (bind 1, LEONIDERNE) færdig omkring en uge efter kurset.

Siden har jeg været med til at arrangere en masse ting for HUF. Skrivekurser, skriveweekender, skriveferier og en HUF-stand på BogForum i 2015. Jeg har desværre ikke så meget tid til at planlægge events mere, men jeg er stadig medlem. Jeg har mødt rigtig mange dejlige, dygtige mennesker igennem HUF – mennesker som jeg håber vil være i mit liv længe efter vi er færdige med at være både Unge og Håbefulde. (HÆF må blive det nye HUF – Håbløse Ældre Forfattere).

Jeg er ikke med til at planlægge skrivekurset i år – men jeg er som sagt blevet hyret af HUF til at undervise. Cirklen er sluttet. Eller måske først lige begyndt?

Jeg har også lige haft jubilæum. I går var det nemlig tre år siden jeg fik et fantastisk opkald fra min (kommende) redaktør hos Forlaget Tellerup. De ville gerne udgive min bog – og resten af serien! Tænk at det allerede er tre år siden min veninde løb på gaden i nattøj for at købe Asti, kage og blomster. Jeg synes tiden er gået enormt hurtigt, men samtidig er der også sket rigtig meget på de tre år. Jeg har skrevet lidt om jubilæet på Facebook og Instagram – og beskrevet dagen i min Forfatterstatus 2013 her på bloggen.

Og så har jeg fået afslag. Igen. Det er tredje gang jeg har søgt om et arbejdslegat fra Statens Kunstfond, men det er ikke lykkedes at komme igennem nåleøjet endnu. Der er ikke midler til at alle kan få legater, og det ved jeg godt – men derfor er det stadig surt at få at vide at man ikke er god nok. Til gengæld har mange af mine seje forfatterkolleger fået legater, så jeg kan bruge energien på at være glad på deres vegne i stedet. Og på at glæde mig over bibliotekspengene, der blev udbetalt samme dag som afslaget tikkede ind. Jeg må bare skrive videre og søge igen næste år. Statens Kunstfond slipper ikke for mig endnu … 😉

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i Afslag, Forfatterliv, Forfatterstatus, HUF, Legat, Leoniderne, SPEKTRUM, Undervisning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *