PlotCast, Kaj-korrektur og sommerlæsning

PlotCast 1. juli 2015

I februar var jeg på Hald Hovedgård for at skrive i vinterferien. Jeg hørte PlotCasts på vej derover. Det er forfatterinterviews som podcasts – et superfedt koncept startet af forfatterne Palle Schmidt og Malene Kirkegaard. Da jeg steg ud af den sidste bus, mødte jeg Palle Schmidt, som havde siddet lige bag mig hele vejen. Han skulle også på Hald. Lille verden …

IMG_20150213_143321

Efter nogle dages småsnak i fælleskøkkenet satte Palle mikrofonen til, og jeg blev båndet til en PlotCast. Vi snakkede om den svære toer, det at skrive i tog og med æggeur, om at savne en søgefunktion til sin egen hjerne og om at grave dybere huller, end man kan komme op af igen. Hele samtalen kan findes her. Og hvis man ikke orker at høre på mig, kan man gå på jagt i PlotCasts arkiver. Der er mange spændende mennesker derinde efterhånden!

Jeg har ikke selv genhørt det endnu. Jeg har nemlig travlt med at læse korrektur på SPEKTRUM 2: GEMINIDERNE, som skal udkomme til efteråret. Den skal til tryk lige efter sommerferien, og det tager lidt tid at stave sig igennem (indtil videre) 655 bogsider for at tjekke orddelinger, last-minute-plothuller og kursiveringer.

Men Kaj er glad, for vi er FÆRDIGE lige om lidt, og så kan jeg dele Pi med jer alle sammen! 😀

IMG_20150703_125756

Og snart – åh, meget snart – holder jeg sommerferie. Jeg skal læse en masse bøger, som en del af pensummet på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Jeg skal også se nogle film, såkaldte ‘fletfortællinger’, bl.a. Magnolia, Babel og Lola Rennt. Billedet herunder er bare et udvalg. Jeg glæder mig til at genlæse Bent Hallers Silke, som jeg var ret vildt med som barn, og jeg kan allerede anbefale Mette Hegnhøjs prisnominerede Ella er mit navn vil du købe det? Rigtig fin og kompakt lille historie, skrevet på skrivemaskine og fyldt med poetsne, dødsbøger og en kat, der hedder katekismus.

IMG_20150702_122341

Vi skal også læse Njals Saga. Ved en fejl har jeg bestilt en 1875-udgave hjem fra biblioteket. På islandsk. Siderne er gule, og omslaget smuldrer, når jeg tager den ud af plastlommen. Man kan jo lige så godt udfordre sig selv. Eller noget.

Njals Saga

Hvis jeg en dag får tid her i løbet af sommeren (hahaha), kunne jeg godt tænke mig at læse Mit hjerte og andre sorte huller af Jasmine Warga. Den handler om to teenagere, der aftaler at begå selvmord sammen. Jeg har vundet den på oversætterens hjemmeside og kan se på Goodreads, at alle bogbloggerne elsker den.

IMG_20150702_164422

Husk i øvrigt, at man stadig kan deltage i #spotspektrum her i juli måned og vinde LEONIDERNE + en plakat! Hovedpræmien er en billet til BogForum 2015, en plakat samt bind 1 + 2 i SPEKTRUM-serien, signeret med personlige hilsener fra forfatteren.

Læs mere om konkurrencen her.

Håber I får en fantastisk sommer med masser af gode bøger og solskin og isvafler!

Billede fra @tanja_wraa på Instagram. https://instagram.com/tanja_wraa/

Billede fra @tanja_wraa på Instagram.
https://instagram.com/tanja_wraa/

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i BOG 2, Boganbefalinger, Bogblogger, Bogmesse, Ferie, Film, Forfatterliv, Forfatterskole, Geminiderne, Interview, Kajkage, Konkurrence, Korrektur, Leoniderne, SPEKTRUM, SpotSpektrum. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *