Gæsteblogger om forfatterlivet hos Bogslottet

Boghandler og bogblogger Sofie Slott har lavet et tema om bogens liv fra idé til læser. Jeg har fået æren af at skrive det første indlæg (forfatteren):

“Som barn troede jeg, at forfattere var sådan nogle magiske, superintelligente væsner, der bare skrev en bog i ét stræk, BUM, og så var den helt perfekt. Jeg troede, at de havde det hele inde i hovedet og bare skulle hælde det ud på papiret. Derfor virkede forfatterdrømmen meget fjern dengang – for jeg var jo hverken magisk eller superintelligent.

Jeg har senere fundet ud af, at en bog ofte bliver skrevet om rigtig mange gange, før den bliver udgivet. Og at den aldrig bliver perfekt (i hvert fald ikke fra forfatterens synspunkt). En bog er aldrig HELT færdig. Men den får sit eget liv, når forfatteren slipper den og lader læseren tage over.”

Jeg fortæller blandt andet om inspiration, skriveproces, redigering og samarbejdet med forlaget. Og om mine testlæsere, ikke mindst. Både de to fra Dansk Blindesamfunds Ungdom og alle de andre. En engageret testlæser kan for eksempel skrive en kommentar som den nedenfor. Så er det sjovt at være forfatter … 😉

IMG_20150220_134417

Men forfatteren er jo kun første led i en meget lang fødekæde. Jeg synes det er vildt fascinerende at læse om, hvad der sker med bogen, efter jeg har sluppet den. 

Alle indlæggene i temaet ‘Bogens liv – fra idé til læser’ kan læses her:

Om temaet
Trin 1: Forfatteren
Trin 2: Forlaget
Trin 3: Trykkeriet
Trin 4: Boghandlen

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i Bogblogger, Der er en første gang for alt..., Forfatterliv, Gæsteblogger, Inspiration, Interview, Korrektur, Legat, Redigering, SPEKTRUM, Testlæsere. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *