Konkurrence: Anbefal en bog = vind en bog!

bøger og tid

Så mange bøger og så ufatteligt lidt tid. Man skal være kræsen, når man vælger, hvad man bruger sine dyrebare læsetimer på.

Carl Sagan vidste det. Og Mark Zuckerberg ved det. Han har lavet en verdensomspændende læseklub, A Year of Books, på den største ‘bog’ af dem alle, nemlig Facebook. Planen er, at alle medlemmer af den online læseklub pløjer sig igennem en ny bog hver anden uge og efterfølgende diskuterer den med hinanden. Sjovt projekt! Og en god måde at blive inspireret til nye titler på.

Goodreads har også kickstartet deres store 2015 Reading Challenge, og mange af mine forfatter- og bogbloggervenner har allerede sat sig for, hvor mange bøger, de skal nå at læse i årets løb. Målene lyder på alt fra 1 bog til 200(!!) bøger i de næste knap 12 måneder.

Jeg har også startet min egen ‘reading challenge’ på Goodreads. Målet er 24 bøger i alt. To bøger om måneden. Det MÅ kunne lade sig gøre. Jeg savner at læse! Jeg har dog ikke den vilde tid eller tålmodighed til for mange litterære fejlskud, så jeg håber på at få hjælp til at sammensætte en ypperlig læseliste.

Derfor kaster jeg nu følgende konkurrence ud i cyberspace:

Anbefal og vind en bog

Til orientering har jeg i de senere år bl.a. nydt disse titler/forfattere:

* The Time Traveler’s Wife (Audrey Niffenegger)
* I’ll Give You The Sun (Jandy Nelson)
* Unearthly-serien (Cynthia Hand)
* The Fault In Our Stars (John Green)
* Extremely Loud & Incredibly Close (Jonathan Safran Foer)
* Everything Is Illuminated (Jonathan Safran Foer)
* The Ice Queen (Alice Hoffman)
* Det gyldne kompas-trilogien (Philip Pullman)
* The Hunger Games-serien (Suzanne Collins)
* Harry Potter (J. K. Rowling)
* Se på mig (Kirsten Hamman)
* My Sister’s Keeper (Jodi Picoult)

Jeg vil meget gerne læse noget lignende – men overraskelser er også godt! Romaner, noveller og digtsamlinger. Danske såvel som udenlandske forfattere (inkl. ikke-oversatte værker på engelsk).

Hit me! 😀

Indlægget her, samt min profil på Goodreads, opdateres løbende med en liste over læste bøger.

 

LÆSTE BØGER I 2015 – mindst 24 bøger

 1. Red Rising (Pierce Brown) 3 ud af 5 stjerner
 2. The Last Time We Say Goodbye (Cynthia Hand)
 3. Cirkeln (Mats Strandberg + Sara Bergmark Elfgren) – læses færdig
 4. ??

 

 

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i Boganbefalinger, Bogblogger, Dilemma, Forfatterliv, Inspiration. Bogmærk permalinket.

15 svar til Konkurrence: Anbefal en bog = vind en bog!

 1. Julie skriver:

  Hej Nanna.

  Jeg vil anbefale dig at læse The Host (Vandrende sjæle) af Stephenie Meyer.
  Den er lidt sløv om at fange, men før du ved af det er den slet ikke til at slide sig væk fra igen. Det er helt klart en jeg skal læse igen!

  Mvh. Julie

  • Nanna skriver:

   Den har jeg prøvet at læse – nåede ikke så langt. Men har hørt fra flere, at den er god, så burde give den en chance mere. Var ret glad for Twilight!

   Tak for anbefalingen, Julie 🙂

   • Julie skriver:

    Synes klart du skal give den en chance mere 🙂

    Iøvrigt har jeg lige lånt Leoniderne på bib i torsdags og har allerede læst den færdig, den var jo ikke til at lægge fra sig!!

    Nu er jeg så mega nysgerrig på den næste bog (især hvem jeg-fortælleren er). Ser så meget frem til at den udkommer 😀

    • Nanna skriver:

     Det vil jeg gøre 🙂

     Og fedt, at du har speedlæst Leoniderne! Forsiden til bind 2 bliver forhåbentlig afsløret snart – og den vil meget tydeligt vise, hvem hovedpersonen er … 😉

     Forlaget regner med, at næste bind kommer til efteråret, men datoen ligger endnu ikke fast.

 2. Trine Møldrup skriver:

  Hej Nanna

  Du burde helt klart overveje at læse Throne of Glass serien af Sarah J. Maas! Det er en af mine yndlings! 😀

  Hilsen Trine

  • Nanna skriver:

   Tak for anbefalingen, Trine!

   Jeg har faktisk allerede læst de fire prequel-noveller og den første bog i Throne of Glass-serien – den ER nemlig ret fantastisk! 😀 Især novellerne synes jeg er godt skruet sammen. Tudede en del over den sidste … puha.

   Skal have læst de to næste bøger snart! Er du helt up-to-date med serien?

   • Trine Møldrup skriver:

    Mangler kun at læse to af novellerne, hvilket jeg burde få gjort! Ellers er jeg helt up-to-date 😀

    • Nanna skriver:

     Uh, glæd dig! The Assassin and The Empire er stærk! Men selvfølgelig lidt spoilet, hvis man har læst bøgerne.

 3. trine229 skriver:

  Det er så flere jeg syntes man skal læse;o

  1) Cinder af Marissa Meyer. Kan godt se du allerede har den på din TBR liste, men den er altså ret fed! Sproget er ikke særlig tunget, den flyder godt, og historien fanger – men en gang! Fin dystopia, med fine hints af sci-fic, fantasy og young adult!

  2) Ready Player One af Ernest Cline. Helt klart den bogen jeg læste sidste år som jeg anbefaler til “alle”. Dette er også en dystopia, der foregår ikke så langt frem i fremtiden, hvor man bruger all sin tid i et computerspil. Der er her man kan arbejde, gå i skole – og se om man kan finde den hemmelige arven udvikleren har gemt i spillet! Den er også fyldt med 80’er referencer, så det handler lidt om hvor mange man nu liiige kan genkende!

  3) Egentlig lidt i dine egne fodspor – men du skal da også fuldføre Hunger Games. Da du har læst 1’eren, trænger den jo ikke den store introduktion!

  4) Sidste jeg vil anbefale er Læserne i Broken Wheel anbefaler af Katarina Bivald! Den har virkelig haft en tur i blogland her sidste år, og det er ikke for ingenting. Det handler, kort sagt, om bøger, kærlighed for bøger og livet generelt!

  • Nanna skriver:

   Mange tak for dine anbefalinger, Trine!

   1) Den har jeg hørt meget godt om efterhånden. Spændende koncept – burde virkelig få læst den i år!

   2) Jeg har den faktisk herhjemme (min mand har læst den) – men på dansk. Vil helst læse på engelsk, da jeg får fniller af de fleste oversættelser. Han siger, den er god, så jeg burde finde e-bogen og komme i gang 😉

   3) Hm, havde jeg ikke anført Hunger Games #2 og #3 som læst på Goodreads? Det er hermed gjort! Åd dem alle tre inden for få dage, lige da de kom frem. Fantastisk serie.

   4) Jeg bliver så nysgerrig efter alle blogger-lovprisningerne! Helt klart også et must-read i årets løb.

 4. Stine skriver:

  Hej Nanna 🙂

  Læs Spektrum, den er god… 🙂

  Jeg kan anbefalde Under the never sky af Veronica rossi – den har et par kliche elementer, men jeg synes historien er interessant skrevet og ikke en bog, som føles den er skrevet på to minutter.

  The perks of being a wallflower af stephen chbosky- Den er anderledes og hovedpersonen kommer med nogen reflekterende tanker igennem hele bogen, som jeg virkelig synes er noget værd.

  Og så synes jeg også du skal læse Den første freak på månen af caroline Ørsum. Den er helt klart i et dybere poetisk lag end de fleste uden at være kvalmende og uinteressant at læse. Og så er den relativt kort, så hvis du ikke bryder dig om den er den hurtigt færdig 😛

  – God læselyst

  • Nanna skriver:

   Haha, Stine … jamen, den der ‘Spektrum’ må jeg hellere tjekke ud, så … 😉

   Uh, gode anbefalinger! Jeg har hørt alle tre omtalt i rosende vendinger, og de virker lige som noget for mig.

   Jeg kender faktisk Caroline fra HUF (Håbefulde Unge Forfattere) og har læst nogle af hendes tidligere bøger – så hun er bestemt på læselisten.

   Tak for tippene!

 5. Nanna skriver:

  Så er vinderen fundet og annonceret på Facebook. Tusind tak for jeres fine anbefalinger! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *