Soundtrack til redigeringen

 

2013-09-25 15.26.54

Sådan her har jeg set ud i mange uger nu. Det hedder ‘redigeringshjerne’. Det er ikke kønt, men det er vildt sjovt. Altså, når det ikke er så frustrerende, at man har lyst til at æde sit andet øje også.

I dag har jeg slettet allersidste punkt på min to-do-redigeringsliste. Nu skal jeg ‘bare’ læse de 268 tætskrevne Word-sider igennem og lave småopstramninger hist og her. Hvis alt går vel, flakser Leoniderne fra reden i starten af næste uge og lander hos min dygtige redaktør. Og så begynder redigeringen først for alvor. Med korrektursystem i Word og komma-slagtning og hele pivetøjet.

Indtil videre har redigeringsprocessen været en farverig rejse gennem hele følelsesregisteret. Alt lige fra fuck-hvor-er-jeg-genial til argh-hvor-det-stinker har været prøvet af. Igen og igen og igen. 

Nogle gange svinger selvtillidsbarometeret helt fra den ene yderlighed til den anden i løbet af en arbejdsdag. Det er særligt frustrerende/deprimerende, når man kan elske og hade den samme sætning med få timers mellemrum, uden at den har ændret sig. Heldigvis er jeg blevet bedre til at genkende min indre hater, når hun vipper min muse af skulderen. Løsningen er som regel at gå i seng eller lave noget andet, før jeg får slettet alt for meget.

Det er altid lettest at ignorere hateren, når jeg er dybt optaget af at arbejde. Jeg har fundet ud af, at det hjælper at høre musik, når jeg redigerer. Det skal bare ikke være for mange forskellige numre, for så fokuserer jeg på musikken frem for den følelse af flow, den gerne skulle skabe. Derfor er jeg lykkelig over at have opdaget denne side, der kan loope YouTube-perlerne, til man brækker sig.

I løbet af redigeringsslutspurten har det især været disse tre numre, jeg har haft på hjernen. Faktisk så meget på hjernen, at loop-tælleren står på 182 på den første video. Hvad kan jeg sige? Aaron er god at redigere til.

 

Royals – Lorde Music Video Cover by Aaron Lagrone

Rar stemme, blød guitar, bistre mænd på trommer. Perfekt til finpudsning af dialoger.


“Wrecking Ball” – Miley Cyrus (King The Kid COVER)

God energi til frustrerende passager. Og hvis du synes, videoen er random, er det fordi du ikke har set originalen.

 

Christopher – Told You So (Official Video)

Dansk Justin Timberlake med meterhøj selvtillid. Pumper den rette stamina ind i min læderklædte (anti)helt.

 

P.S. … Jeg har i øvrigt, med forlagets hjælp, sendt en ansøgning af sted til debutantstøtte fra Statens Kunstråd. Nu er der bare tilbage at håbe, at de gode mennesker fra Kulturstyrelsen ikke rynker på næsen af tidsrejser og paranormale evner.

 

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i Der er en første gang for alt..., Forfatterliv, Leoniderne, Redigering, SPEKTRUM. Bogmærk permalinket.

4 svar til Soundtrack til redigeringen

 1. Louise Haiberg skriver:

  Føler med dig og åh, hvor jeg dog kender det. ;o)

  Musik er også et must for mig, både til skrivning og redigering, men i mit tilfælde er musikvalgte altid rock evt. med lidt klassisk imellem. Tror kun jeg har lyttet til pop ved arbejdet med en tekst og det var simpelthen fordi hovedpersonen åbenbart reagerede positivt på Britney Spears. ;o)

 2. Pernille Eybye skriver:

  Jeg er personligt mest til pop og andet soft :o)
  Men det er vist egentligt sjældent at jeg lytter til musik, mens jeg skriver. Det er nok en vanesag, som jeg så er kommet ud af.

  ““Wrecking Ball” kom lige på repeat efter at jeg havde læst dit indlæg. Det var ikke dårligt :o) (udtaler jyden)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *