En anmeldelse mere – og grin på Goodreads

Endnu en bogblogger har tygget sig igennem LEONIDERNE – og hun kan rigtig godt lide den. Hurra! Hun kalder den en rigtig pageturner'”, og så er hun ret pjattet med ham Noah, selvom han “egentlig er lidt en nar” … 😉

Anmeldelsen kan læses i sin fulde længde her – uddrag kommer længere nede.

Screenshot fra Sus Bogblog (www.susbogblog.wordpress.com)

Screenshot fra Sus’ Bogblog (www.susbogblog.wordpress.com)

Jeg var knap nok landet derhjemme efter Bogbloggertræffet, da jeg opdagede, at nogle af bloggerne allerede var gået i gang med LEONIDERNE. På det engelsksprogede bog-community Goodreads er det nemlig muligt at følge med i brugernes læsning. Jeg prøvede at være helt cool omkring det, men endte alligevel med at snige mobilen frem med jævne mellemrum for at se, om der var kommet nogen opdateringer.

Hvis du ikke ved, hvad Goodreads er, kan jeg hurtigt ridse det op:

Som bruger kan man kategorisere bogtitler på virtuelle hylder som ‘to-read’ (vil-gerne-læse), ‘currently reading’ (er i gang med at læse) eller ‘read’ (læst), og man kan desuden skrive anmeldelser (reviews) til bøgerne og give dem 1-5 stjerner (ratings). Jeg bruger selv Goodreads meget, når jeg leder efter nyt læsestof, for det er hurtigt at danne sig et overblik over, hvad der er godt og skidt. En bog med gode reviews og høje ratings ryger højt op på min to-read-hylde – og omvendt.

Når man ved, hvor meget Goodreads kan betyde for ens eget valg af bøger, er det derfor ekstra nervepirrende pludselig at have en bog liggende derinde, klar til at få hug eller stjerner eller hvad folk nu kan finde på at smide efter den.

Som bruger på Goodreads kan man opdatere sin profil med, hvor langt man er nået i en bog (side X ud af Y), og man kan også skrive kommentarer til disse opdateringer. Det må være det tætteste, man som forfatter kommer på at være inde i hovedet på en læser. Ret sjovt. Og ret mærkeligt.

Opdateringerne på Goodreads kan for eksempel se sådan ud:

Goodreads læsestatus LEONIDERNE - udsnit

Screenshot fra Goodreads.com

Efter at have luret på Goodreads havde jeg en vis forhåbning om, at Sus’ Bogblog ikke ville slagte LEONIDERNE … men jeg blev alligevel rigtig glad, da den endelige og meget detaljerede anmeldelse kom online i morges.

Sus skriver blandt andet:

“Jeg var meget interesseret i at læse LEONIDERNE siden jeg læste om den første gang, men efter at have hørt Nanna Foss fortælle lidt om den til bogbloggertræffet i nordjylland, så var jeg bare solgt. Den bog måtte jeg bare læse! Altså gik jeg i gang med bogen med skyhøje forventninger, og jeg blev på ingen måde skuffet. LEONIDERNE var en helt fantastisk bog, spændende og utrolig velskrevet.”

Pyha … skyhøje forventninger. Godt jeg ikke vidste dét, da jeg sagde farvel til hende i Aalborg 😉 Til gengæld vidste jeg, at hun på et tidspunkt havde givet én af mine forfatterkollegers bøger 1 stjerne ud af 5 i en anmeldelse, så jeg var godt klar over, at hun ikke var bange for at skrive sin mening, hvis en bog ikke levede op til forventningerne.

Og derfor var lettelsen ganske stor, da anmeldelsen endelig dukkede op og trak 5 fine stjerner med i kølvandet – plus denne kommentar til min omgang med vores knudrede modersmål:

“Jeg er altid lidt nervøs når jeg går i gang med bøger skrevet på dansk – skrevet, ikke oversat – fordi jeg har det lidt mystisk med det danske sprog. Jeg synes tit, at det bliver klumret, klodset og træls at læse. Men LEONIDERNE er virkelig velskrevet. Sproget flyder rigtig godt, og samtalerne mellem personerne føltes virkelige, og ikke opstillede eller falske.”

Og så kunne jeg ikke lade være med at grine lidt over hendes begejstring for Noah:

“Noah synes jeg var sindssygt lækker – eller i ved, måden han er beskrevet på gør ham sindssygt lækker 😛 Han er egentlig lidt en nar, men man fornemmer hurtigt at der er et eller andet der gør, at han opfører sig sådan. Han er ikke bare ondskabsfuld eller led, der ligger noget mere bag.”

Noah er én af de karakterer, der har udviklet sig mest fra 1. udkast af LEONIDERNE. Han er blevet mere ekstrem – og mere ekstremt irriterende. Men tilsyneladende ikke kun irriterende, hvilket er ret fedt. At han er kompleks og overdrevet på samme tid, gør ham i hvert fald meget sjovere at skrive. Jeg glæder mig helt åndssvagt, til han skal være jeg-fortæller i en af de næste bøger.

Men … ahem. Først har jeg lige en tidsrejsehøne at plukke med hans søster, som skal redigeres færdig …

P.S. Jeg har i øvrigt oprettet et faneblad med uddrag fra og links til alle anmeldelserne. Siden opdateres løbende og kan findes lige her

Del det med andre:
Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelse, Bogblogger, Forfatterliv, Leoniderne, Omtale, Reaktion, SPEKTRUM. Bogmærk permalinket.

2 svar til En anmeldelse mere – og grin på Goodreads

 1. Louise Haiberg skriver:

  Tillykke med endnu en rigtig fin anmeldelse og stjernerne. Ja, man kan ikke lade være med at smugkigge på Goodreads, for at se hvad læserne mener om ens værk. Jeg kendte det heldigvis ikke før i tiden, så for mig var det bare juhu over stjerner. 🙂

  • Nanna skriver:

   Tak, Louise – og i lige måde med de fine anmeldelser, der er begyndt at dukke op på Dæmondræber II 🙂

   Goodreads er en fantastisk opfindelse. Hyggelig måde at dele læseoplevelser på og få overblik over uopdaget bogguld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *